Agenda Constructiilor
Sambata, 24 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Platforma Make for Romania conecteaza oamenii si companiile cu idei inovatoare
Platforma Make for Romania conecteaza oamenii si companiile cu idei inovatoare
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 13 Aug 2020 08:11
Make for Romania construieste prima baza de date validata cu toate atelierele si antreprenorii care lucreaza in industria productiei la scara mica si medie din Romania - ateliere, makeri, antreprenori care mesteresc, producatori si furnizori de materiale. Asociatia Nod makerspace, initiator al Make4.ro, lanseaza invitatia de inscriere in prima platforma online din Romania dedicata acestora in vederea crearii unui ecosistem de sprijin si a unei comunitati nationale. 
Platforma conecteaza oamenii si companiile care au idei inovatoare, cunostinte si infrastructura pentru a dezvolta proiecte si obiecte care sa-i ajute pe cei care au nevoie si faciliteaza interactiunea dintre comunitatile de makeri din intreaga tara. 
"Inca de la lansarea platformei in primavara, am sesizat un interes real din partea tuturor celor implicati in productia la scara mica de a face parte dintr-o comunitate nationala. In cele cateva luni de pandemie, industria producatoare la scara mica si medie a fost puternic afectata. Multi producatori, makeri si furnizori de materiale si servicii au cautat sprijin la noi si s-au orientat catre proiecte care sa le asigure existenta si continuitatea pe piata, si totodata sa aduca o contributie sociala", declara Florin Cobuz, fondator Make4.ro si Asociatia Nod makerspace.
Noile functionalitati ale platformei permit crearea a trei tipuri de profiluri de utilizator, membru, maker si producator/ furnizor, in functie de nevoile de sprijin - schimb de experiente, cunostinte, solicitare de sfaturi si idei, cautare de parteneri si furnizori de materiale. Inregistrarea se realizeaza doar cu adresa de e-mail. 
Ca simplu membru, utilizatorul poate vizualiza proiectele in desfasurare listate, poate studia ofertele de produse si servicii oferite de makeri sau furnizori, poate cere consultanta sau contacta oamenii potriviti care sa ofere sprijin in executia unui proiect. 
Prin profilul de maker, utilizatorul poate accesa functionalitati care sa-l ajute direct in activitate: listeaza serviciile si produsele pe care le ofera, acceseaza materiale si servicii de la furnizori, initiaza colaborari cu ceilalti membri ai comunitatii, ofera consultanta sau gaseste sprijin pentru executia proiectelor.

Circa 1.000 de membri asteptati pe platforma pana la sfarsitul anului
Utilizatorul cu profil de producator sau furnizor de materiale si servicii beneficiaza de facilitatea de listare si promovare a produselor si serviciilor sale si se poate integra in proiecte inovatoare. Platforma coreleaza produsele listate cu cerintele si propunerile existente din partea makerilor, pentru a crea parteneriate inteligente in proiecte cu impact. In prezent sunt 15 categorii de materiale si servicii in care producatorii si furnizorii isi pot incadra produsele si serviciile, printre care: lemn, metal, piatra, textile, plastic, filamente 3D, electronica si echipamente. 
"Ne asteptam ca pana la sfarsitul anului sa avem 1.000 de membri makeri, ateliere si mici fabrici si 300 de producatori si furnizori de materiale si servicii. Platforma este in continua dezvoltare si vom aduce in perioada urmatoare functionalitati noi prin care membrii sa-si poata face produsele vizibile si vandabile", precizeaza Florin Cobuz. 
Inscrierile se pot face pe Make4.ro, sectiunea Baza de Date sau link direct www.user.make4.ro. Utilizatorii inregistrati in platforma sunt conectati cu cei din industrie printr-o sectiune de Newsfeed unde afla informatii despre activitatile makerilor, proiectele in desfasurare, diverse stiri din industrie, noutati despre materiale noi atat la nivel local, cat si international, si oferte disponibile de la furnizori.  
Platforma Make4.ro va cuprinde cea mai mare baza de date de makeri si furnizori, si va putea fi accesata de toti cei care sunt membri ai comunitatii. Cei care se inscriu in platforma pot face recenzii si trimite mesaje celor cu care au lucrat deja sau cu care isi doresc sa colaboreze, pot folosi motorul de cautare pentru a gasi anumite tipuri de produse, servicii sau materiale sau isi pot gasi furnizori pentru proiectul la care lucreaza.
***
Make for Romania este o initiativa de impact social a Asociatiei Nod makerspace a carei misiune este sa creeze o comunitate nationala de makeri in Romania, careia sa ii faciliteze accesul la toate resursele necesare crearii de produs si proiect - de la faza de idee si pana la finalizare. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19AUTODESKelmas_1octALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
rigips
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere