Agenda Constructiilor
Vineri, 27 Decembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ARCADIS: Cum va arata piata in viitor si cum ne pozitionam pentru succes?
ARCADIS: Cum va arata piata in viitor si cum ne pozitionam pentru succes?
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Cosmin Dincu 28 Oct 2019 06:54
La intrebarea din titlu se poate incerca identificarea unui raspuns pertinent atat timp cat, potrivit celui mai recent raport al companiei de consultanta Arcadis, se accepta faptul ca tehnologia avanseaza in ritm. De la prima imprimanta 3D pana la vehiculele fara sofer de astazi si pana la drone, schimbarile sunt extrem de rapide, iar managerii companiilor din aproape toate sectoarele economice (inclusiv ai intreprinderilor din categoria IMM) trebuie sa invete cum sa faca afaceri in aceasta lume cu totul noua. Conform studiului, succesul depinde, insa, de o varietate de factori interconectati - politici, economici, sociali, tehnologici, legali si de mediu. In sectorul industrial (cu precadere in productie), in cel al logisticii si al centrelor de date, se pune, asadar, aceeasi intrebare: cum va arata piata in viitor si cum pot sa-mi pozitionez activitatea pentru succes?
Aceste sectoare sunt interconectate si, prin urmare, interdependente, constituind impreuna o adevarata „coloana vertebrala” a economiei. Prin crearea produselor avansate, pe toate palierele, se accelereaza circulatia bunurilor si serviciilor catre clientul final. Insa, in contextul globalizarii, organizatiile trebuie sa se asigure ca iau masurile corecte pentru a ramane competitive, ceea ce necesita o abordare din ce in ce mai flexibila, adaptata la noile tehnologii si care sa incurajeze accesul la date.
Intelegerea tendintelor actuale si viitoare in domeniile economice mentionate anterior este cruciala pe o piata tor mai competitiva, cum este cea din prezent. De la globalizare, instabilitate politica si incetinirea ritmului de crestere economica pe plan mondial pana la schimbarile demografice, constientizarea problemelor generate de schimbarile climatice si a celor legate de securitatea datelor, exista numeroase aspecte care au un impact profund asupra societatii si economiei, in general. Se preconizeaza ca in urmatorii cinci ani se va remarca o transformare radicala a industriei. Schimbarile importante au aparut deja la orizont, iar succesul va depinde de examinarea si punerea in aplicare a unor masuri-cheie care vor contribui la succesul intreprinderilor orientate spre dezvoltare sustenabila, pe termen lung.
In termenii factorilor interconectati, de care depinde acest succes, autorii Arcadis au o viziune revolutionara asupra fiecaruia in parte. Astfel, in ceea ce priveste factorul politic, se considera ca, odata adoptata pe scara larga, automatizarea va elimina de la sine o serie de profesii pentru persoane necalificate, ce presupun sarcini dificile din punct de vedere fizic si/sau repetitive, astfel incat trebuie luate in considerare noi concepte, cum ar fi venitul universal de baza. Economia va fi de tip participativ, existand chiar in prezent o tendinta axata mai degraba pe partajarea bunurilor decat pe detinerea acestora in proprietate (conceptul de „sharing”), ceea ce creeaza oportunitati pentru dezvoltarea de noi produse si servicii. Din punct de vedere social, forta de munca se va trasforma, pentru a dobandi noi competente, asimiland inteligenta artificiala. La nivelul tehnologiei, se vor efectua pasi importanti in cercetare-dezvoltare, pentru a depasi noi provocari, cum ar fi rezistenta la antibiotice si inlocuirea maselor plastice (pentru care se impune, de asemenea, o economie circulara, cu o reutilizare a materialelor reciclate). Noi cadre legislative vor fi, de asemenea, necesare, cu o adresabilitate ce vizeaza asumarea responsabilitatii pentru deciziile luate, in general, in diverse sisteme autonome, rolul statelor nationale fiind in scadere. In fine, dar nu in ultimul rand, o abordare holistica a proceselor de productie, precum si amplasarea in acelasi loc sau in proximitate a fabricilor interconectate si interdependente, va fi esentiala pentru buna functionare a sistemelor de eliminare a deseurilor, minimizand si amprenta data de consumul de apa intr-o lume in care resursele se vor imputina vizibil. Pentru a descarca raportul complet, click aici!
 
ALLBIMTotalEnergieshiltiSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
leviatan
concelex
GEWISS
VEGO
DRS
SIGM
quadratum
SSAB
konsent
CDS
noark
strabag nivel 1
EURO BUILD
Acvatot 2019
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
ELECTROGRUP
rigips
AED
theda mar
Arduro

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<