Agenda Constructiilor
Joi, 26 Decembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ARCH-VISION: Putini arhitecti mai lucreaza pe planseta
ARCH-VISION: Putini arhitecti mai lucreaza pe planseta
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Cosmin Dincu 19 Iun 2018 07:04
Dupa cum se arata intr-un studiu aflat sub egida companiei de cercetare si consultanta USP Marketing Consultancy - Olanda (ce realizeaza cercetarea Arch-Vision: Barometrul Arhitectural European), arhitectii sunt primii consultati si contractati cand vine vorba de designul unei cladiri, dar impactul implementarii BIM este atat de mare in Europa incat putini dintre proiectanti mai lucreaza pe planseta si se impune o colaborare mult mai stransa cu celelalte parti implicate intr-un proiect.
„Din Barometrul Arhitectural European rezulta ca majoritatea celor 1.400 de arhitecti chestionati in Europa foloseste programe CAD in 2D sau 3D, desi mai exista inca si specialisti care prefera sa traseze pe hartie. Angajatii birourilor mari de arhitectura (cu peste 40 de specialisti) utilizeaza mai ales programele CAD 3D, iar companiile de mici dimensiuni prefera CAD 2D sau planseta”, a declarat Jeroen de Gruijl, unul din autorii cercetarii.
Surprinzator este faptul ca unul din cinci arhitecti olandezi nu lucreaza cu programe CAD, preferand desenul de arhitectura, desi Olanda se afla pe o pozitie fruntasa in clasamentul tarilor ce au implementat digitalizarea avansata in constructii. Doar 5% din arhitectii belgieni, germani sau polonezi nu folosesc niciun program tip CAD. In toate celelalte tari investigate, aproape ca nu exista niciun arhitect care sa mai lucreze pe planseta.
Ca programe, ARCHICAD, AutoCAD si Revit sunt cele mai utilizate aplicatii software specializate, dar in multe tari un anumit program este favorit, iar in alte state preferinta pentru o aplicatie anume nu se distinge.
„De exemplu, in Franta, AutoCAD este folosit de 39% din arhitectii respondenti, ARCHICAD, de 34% si Revit, de 29%. Diferentele sunt si mai mici in Olanda, astfel incat nu se poate vorbi despre un program preferat. De fapt, folosirea la scara larga a programelor CAD a dus la transformarea productiei de sisteme pentru constructii, permitand ca tot mai multe produse complexe sa fie create si fabricate mai rapid ca niciodata”, a concluzionat Jeroen de Gruijl.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTETotalEnergiesRAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
leviatan
EDIT-Structural
VEGO
AED
EURO BUILD
SIGM
BogArt
quadratum
CDS
ERBASU CONSTRUCT
GEWISS
konsent
ELECTROGRUP
Arduro
strabag nivel 1
MAKITA
Acvatot 2019
rigips
concelex
Ubitech
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
SSAB
DRS

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<