Agenda Constructiilor
Joi, 02 Iulie 2020
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - DIGITALIZAREA si rolul sau major in dezvoltarea tehnologiilor HVAC
DIGITALIZAREA si rolul sau major in dezvoltarea tehnologiilor HVAC
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Ovidiu Stefanescu 28 Mar 2019 07:29
A devenit deja o obisnuinta ca evenimentele expozitionale de talie internationala sa fie utilizate de companiile care activeaza in diverse branse ca veritabile rampe de lansare a unor produse si sisteme care sa genereze consolidarea cotei de piata si - la limita - sa revolutioneze un domeniu sau altul. Desigur, nici targul de tehnologii HVAC si obiecte sanitare, desfasurat o data la doi ani in cadrul centrului expozitional de la Frankfurt - Germania, nu face exceptie de la regula. Intr-o perioada in care un accent tot mai mare este pus pe eficientizare energetica, ISH reprezinta o reala oportunitate pentru firme de a-si etala fortele si a propune solutii noi la problemele curente ale sectorului constructiilor. Dat fiind faptul ca, in conformitate cu datele disponibile, cel mai mare consum energetic actual din sfera cladirilor este aferent operatiunilor de incalzire, ventilare si conditionare a aerului, este explicabil interesul societatilor din domeniu de a aloca resurse importante pentru sustinerea proceselor de cercetare-dezvoltare, in vederea obtinerii unor solutii care sa asigure un comportament sustenabil al imobilelor, pe termen lung.
 
Extindere a modelelor elitiste la aplicatiile uzuale
Manifestarea din Germania a reusit de fiecare data sa ofere raspunsurile asteptate de specialisti la o serie de probleme pregnante, iar editia din 2019 nu a facut exceptie. Important la momentul actual, probabil mai mult decat identificarea celor mai bune metode fizico-chimice de productie si decat conceperea unor solutii superioare de coordonare automata a proceselor, este actualul trend de digitalizare, cu tot ceea ce presupune acesta. Este vorba despre o integrare fara precedent a sistemelor, in cadrul unor ansambluri complexe de tip IoT (Internet of Things), unde tehnologiile informatice si cele de comunicare (IT&C) isi asuma un rol esential. Practic, a venit vremea ca toate echipamentele considerate pana recent „elitiste” si rezervate unui numar restrans de aplicatii sa-si generalizeze utilizarea si sa asigure atingerea tintelor propuse in cadrul directivei europene de eficienta energetica EED/2012 la termenele si in conditiile stabilite. Aportul industriei HVAC este vital in acest tablou complex, intrucat sistemele promovate de aceasta se adreseaza intr-o masura sensibil egala atat laturii de eficientizare a conceptului de dezvoltare durabila, cat si celei de asigurare a unui confort corespunzator utilizatorilor.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19TeraSteelVideoConfAC-iulbluebeamACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
elmas 2017
Acvatot 2019
strabag nivel 1
rigips

Parteneri

hilti
HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere