Agenda Constructiilor
Vineri, 18 Octombrie 2024
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - AICPS: 8 noiembrie, data intalnirii de toamna a inginerilor proiectanti de structuri
AICPS: 8 noiembrie, data intalnirii de toamna a inginerilor proiectanti de structuri
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 17 Oct 2024 16:34
Intalnirea de toamna a inginerilor proiectanti de structuri are loc, organizata de AICPS, are loc in acest an pe 8 noiembrie la MATER (Biblioteca de Materiale), din Bucuresti, de pe Splaiul Unirii nr. 160, in intervalul orar 9:00 - 17:00. Evenimentul aduce impreuna comunitatea proiectantilor de structuri, specialistii care lucreaza zi de zi si la punerea in aplicare a standardelor, normativelor si codurilor de proiectare seismica, precum si a lectiilor invatate in ultimii 84 de ani de la cutremurul din 10 noiembrie 1940. 
"AICPS este asociatia si comunitatea profesionala care crede in continua evolutie a proiectarii seismice pentru asigurarea bunastarii societatii. Cutremurul din 10 noiembrie 1940 a restructurat fundamental perceptia asupra importantei unor constructii bine proiectate si executate. Profesia noastra nu este doar despre noi, inginerii proiectanti de structuri, ci despre toti cei care beneficiaza de cladiri pe care le dorim sigure si durabile. Aducem impreuna profesionistii din breasla in jurul acestei date pentru a-si putea actualiza si imbunatati continuu capabilitatile tehnice, luand in considerare atat noutatile in ceea ce priveste solutiile tehnice inovatoare, cat si schimbarile pregatite la nivel legislativ", au transmis reprezentantii AICPS.
Structura evenimentului integreaza feedbackul comunitatii noastre si vine cu un format nou: un training si un workshop - metode si aplicatii practice in abordarea consolidarilor, cu un expert invitat din Italia si alti specialisti cu zeci de ani de experienta de la noi din tara.
Partenerul tehnic al evenimentului este FIBRE NET Romania by Aqua System, Fibre Net Group.
 
1. Trainingul de consolidari (3 ore) va aborda tehnici inovative de consolidare pentru sisteme structurale din zidarie intr-o varietate larga de configuratii si aplicatii ale CRM System (Composite Reinorced Mortar), din perspectiva eficientei practice. 
Sustinut sub egida Fibre Net Academy, trainingul il are ca lector pe ing. Allen Dudine, invitat din Italia - Head of R&D la FIBRE NET si director tehnic al companiei de proiectare ARDEA Ingegneria - un inginer de structuri care de 15 ani s-a dedicat cercetarii si aplicarii rezultatelor in practica de proiectare.
Ing. Allen Dudine va impartasi din know-how-ul acumulat de o intreaga divizie de R&D in cei peste 25 de ani in care FIBRE NET a investit constant in cercetarea si dezvoltarea aplicatiilor practice, eficiente ale CRM System (Composite Reinforced Mortart) sistem ce utilizeaza materiale compozite armate cu fibre. 
 
 
2. Workshop de consolidari (3 ore) va fi realizat sub coordonarea ing. Dragos Marcu si ing. Dan Iancu.
"In conditiile in care siguranta de zi cu zi a vietii are cerinte din ce in ce mai mari, iar resursele pe care le avem, inclusiv cele de ordin logistic sau legislativ, ne permit sa abordam numai o mica parte din fondul construit existent, apare intrebarea: Care este nivelul minim care poate fi acceptat pentru cladirile vechi? Nu cumva cerintele sunt prea mari in raport cu putintele?
Este o problema de politica a societatii dar si o problema de acceptare a riscurilor.
Ne putem uita la industriile similare de inginerie: nu putem accepta masini fara sistemele principale de siguranta conforme. Nu putem accepta masini fara frane sau fara directie. Similar, consolidarea cladirilor poate pleca de la sisteme de baza clasice care pot asigura rezistenta si stabilitatea cladirilor pentru un nivel minim si poate merge mai departe, pana la echiparea acestora cu sisteme moderne cum ar fi cele cu amortizare suplimentara si respectiv izolarea bazei", a declarat ing. Dragos Marcu.
Impreuna cu profesionistii prezenti, cei doi lectori ai workshopului de consolidari vor creiona, timp de 3 ore, liniile de ghidare si isi propun sa le abordeze inclusiv din perspectiva modificarilor si noutatilor ce vor fi aduse de Normativul P100.
Pentru informatii suplimentare despre eveniment si inscrieri, click aici
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ELECTROGRUP
viarom
SIGM
DRS
CDS
concelex
Arduro
noark
rigips
SSAB
Ubitech
leviatan
ness project
ERBASU CONSTRUCT
konsent
MAKITA
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
BogArt
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<