Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - CDS: Terminalul Aeroportului din Timisoara, la Premiile Aluprof Cladirea anului 2024
CDS: Terminalul Aeroportului din Timisoara, la Premiile Aluprof Cladirea anului 2024
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 25 Iul 2024 17:02
Noul terminal Schengen al Aeroportului International "Traian Vuia" din Timisoara este nominalizat la concursul international bienal Future Builders, "Building of the Year, created with ALUPROF Systems". Future Builders reuneste arhitecti, planificatori si experti care dezvolta viziuni inovatoare pentru cladirile si orasele viitorului. Terminalul a fost proiectat de Concrete & Design Solutions (CDS).
"Dezvoltarea unei infrastructuri moderne si sustenabile este esentiala pentru progresul nostru si pentru a face fata provocarilor viitoare. Prin implicarea noastra, ne angajam sa sustinem aceste obiective globale si sa contribuim cu proiecte care contureaza viitorul urbanistic si arhitectural. In cadrul competitiei, ne mandrim sa prezentam unul dintre proiectele noastre emblematice: Aeroportul International Timisoara, cel mai nou aeroport la standarde Schengen din Romania.
 
 
Aceste initiative nu doar ca imbunatatesc infrastructura existenta, dar reflecta angajamentul nostru de a sprijini si dezvolta cladirile viitorului", au transmis reprezentantii CDS, invitati la Future Builders.
Terminalul Schengen a fost dezvoltat de asocierea Concelex Engineering - Concrete & Design Solutions - Metroul SA, fiind inaugurat la data de 29 martie 2024. Noul terminal are o suprafata construita de 12.000 mp si beneficiaza, printre altele, de 6 filtre de securitate pentru pasageri, 18 ghisee check-in si opt porti de imbarcare.
Pana la data de 16 august 2024 proiectele inscrise in competitie pot fi votate de publicul larg aici.
In paralel, in perioada iulie - septembrie 2024 juriul, format din arhitecti recunoscuti international, va analiza si dezbate fiecare proiect in parte, rezultatele urmand fi anuntate si premiile decernate pe 16 octombrie 2024, in cadrul unei ceremonii ce va avea loc in Varsovia, Polonia, la hotelul Doubletree by Hilton.
Juriul este alcatuit din Przemo Lukasik - arhitect la Medusa Group, Maciej Franta - Franta Group Architects, Karol Fiedor - CEO la CDF Architekci Poznań, Bożenna Wawrzyniak-Mańko - RKW Architektur +, Zbigniew Poraj - ML System SA si Elzbieta Dziubak - arhitect la Aluprof SA.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
Ubitech
siniat
konsent
theda mar
quadratum
BogArt
MAKITA
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
ness project
rigips
viarom
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
EDIT-Structural
Arduro
CDS
SSAB
noark
leviatan
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander