Agenda Constructiilor
Luni, 29 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - KADRA: Solutii automate de acces pentru cel mai nou spital Medicover
KADRA: Solutii automate de acces pentru cel mai nou spital Medicover
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 28 Iun 2023 11:30
Spitalul cu 182 de paturi (160 pentru spitalizare continua si 22 pentru ambulatoriu) beneficiaza de usi ermetice automate pentru salile de operatii si usi pentru saloane Tormed, numite „usi curate” datorita capacitatii de limitare a infectiilor intraspitalicesti, usi rezistente la foc sau usi cu protectie la radiatii (placate cu plumb).
KADRA, compania romaneasca specializata in solutii de automatizare si management al accesului, cu experienta de 30 de ani pe piata de profil, a instalat o gama completa de usi automate in cel mai nou spital din reteaua Medicover, situat in zona Pipera, in nordul Bucurestiului. Cu o suprafata de 22.000 metri patrati, spitalul ridicat intr-o fosta cladire de birouri are noua etaje si reprezinta o investitie de 31 de milioane de euro. Pentru acest proiect integrat, de dimensiune considerabila, KADRA a propus o gama completa de usi automate cu tehnologii de ultima generatie, special proiectate ca sa respecte exigentele de igiena si siguranta din spitale.
Furnizorul de solutii integrate de acces cu cea mai indelungata istorie pe piata de profil din Romania, KADRA a oferit solutii pentru zona medicala de la demararea procesului de modernizare a spitalelor din Romania. Compania a participat la zeci de proiecte de reabilitare si la toate proiectele de spitale publice sau private noi din Romania Pentru ultimul spital din reteaua Medicover, KADRA a instalat solutii ultramoderne din portofoliul sau, toata gama de usi proiectate pentru institutii de ingrijire a sanatatii. Solutiile automate de acces au atat rolul de a asigura fluxuri mai sigure in spitale, cat si de a oferi confort pacientilor si standarde optime actului medical.
Usa medicala de salon Tormed S, special proiectata pentru prevenirea transmiterii infectiilor nosocomiale, este una dintre solutiile KADRA implementate in noul spital Medicover. Acesteia i s-au adaugat usile metalice rezistente la foc si cele placate cu plumb, concepute pentru necesitatile specifice sectiei de radiologie.
Pentru blocurile operatorii ale spitalului, KADRA a instalat usi ermetice automate din gama Tormed ER care asigura sigilare pe toate cele 4 laturi, au un mod de functionare hipersilentioasa si sigura datorita sistemului de senzori. In plus, prin modul specific de functionare, usile ermetice automate inlatura riscul de transmitere a agentilor patogeni care exista in cazul atingerii clantelor sau manerelor.
„KADRA are o lunga colaborare cu mediul privat de sanatate din Romania”, spune Andreea Strugaru, co-owner si Marketing Manager al companiei. „In cei 30 de ani de cand suntem pe piata ne-am implicat profund in ceea ce inseamna modernizarea sistemului romanesc de sanatate. Bineinteles, este mult de lucru in aceasta directie, dar, asa cum se spune, chiar si o calatorie de o mie de mile incepe cu primul pas. De-a lungul anilor, am avut peste 100 de interventii in spitale de stat si private din toate regiunile tarii si ne bucuram ca am putut aduce solutii in premiera si inovatii care cresc gradul de confort al pacientilor si medicilor din sistemul romanesc de Sanatate. In ce priveste noul spital Medicover, un proiect ambitios, am avut o buna colaborare cu arhitectii si constructorii si am implementat cateva sute de solutii dintre cele mai performante din portofoliul KADRA”, mai spune Andreea Strugaru.
KADRA, de 30 de ani, o poveste de succes in antreprenoriatul romanesc
Anul acesta, compania cu capital autohton KADRA implineste 30 de ani de existenta, timp in care a reusit sa se situeze in topul furnizorilor de solutii de pe piata sistemelor automate de acces din Romania. „KADRA este rezultatul viziunii fondatorilor ei, a muncii noastre ca echipa si a fuziunii dintre doi jucatori pe piata solutiilor de automatizare a accesului, Aluterm si Alumatic, in 2019”, explica Andreea Strugaru.
Astfel, de la 3 angajati cati avea in 1993, compania a ajuns la 45 in 2016, iar astazi, echipa KADRA numara 90 de persoane la nivel teritorial. Anual deserveste peste 1500 de clienti, dintre care 45% sunt inclusi in Top 50 al celor mai puternice business-uri din Romania. KADRA numara peste 100 de furnizori, intre acestia fiind incluse nume mari, cu relevanta la nivel european, precum RECORD, GREEN, CAME.
Deschizator de drumuri pe piata romaneasca a solutiilor automatizate integrate pentru acces, de numele KADRA se leaga mai multe premiere in Romania. KADRA este prima companie care a introdus plata cu cardul si optiunea platii contactless la automatele de plata ale parcarilor, a introdus policarbonatul pe plan national si tot o premiera este si implementarea usilor automate etanse pentru salile de operatii din spitalele romanesti. KADRA a amenajat cea mai mare si securizata parcare de tiruri nu doar din Romania, ci din toata Europa de Est. Compania infiintata la Cluj in urma cu 3 decenii a proiectat usa medicala de salon „curata”, pe care o produce acum in parteneriat cu un mare producator european, inclusiv pentru alte tari.
Intre proiectele din portofoliul KADRA din acesti 30 de ani se numara:
- Tunelul din policarbonat de pe Pasajul Basarab;
- Cele 360 de ferestre automate la Biblioteca Nationala a Romaniei;
- Instalarea de usi sau solutii de parcare pentru spitalele Regina Maria Baneasa, Victor Gomoiu din Bucuresti, Spitalul Judetean Suceava, Spitalul Militar Brasov si cel din Oradea, pentru a mentiona doar cateva dintre cele peste 100 de institutii de ingrijire a sanatatii dotate cu solutii moderne de acces de la KADRA;
- Usi automate pentru Iulius Mall Cluj-Napoca, Oradea Shopping City, Iulius Town Timisoara, pe langa parcari cu management automat pentru importante zone turistice la nivel national.
Intre proiectele nou adaugate in portofoliul KADRA se numara usile principale de acces pentru un mare retailer de mobila care tocmai a deschis un magazin in Timisoara, modernizarea sistemelor de management al parcarilor de la Sala Polivalenta, din Cluj, si de pe Aeroportul Ghimbav-Brasov, precum si implementarea sistemului automat de management pentru parcarile de la Obor si Piata Universitatii din Bucuresti.
„Cei 30 de ani pe care KADRA i-a parcurs pana acum nu au fost mereu usori”, spune Andreea Strugaru. „Am trecut cu bine prin criza economica din 2008 si prin pandemie si am invatat multe lectii utile. Una dintre ele se refera la rezistenta oamenilor la schimbare, chiar daca aceasta este in bine. Am mers impinsi inainte mereu de pasiunea noastra pentru inovatie, datorita careia am adus atat de multe premiere pe piata romaneasca a automatizarilor. In tot acest timp am reusit sa ne impunem in topul furnizorilor de solutii de pe piata sistemelor automate de acces din Romania, ceea ce consideram ca este o reusita a antreprenoriatului romanesc”, mai spune cofondatoarea KADRA, Andreea Strugaru.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
theda mar
siniat
strabag nivel 1
quadratum
Acvatot 2019
noark
CONCEPT STRUCTURE
rigips
leviatan
MAKITA
ness project
Ubitech
concelex
ERBASU CONSTRUCT
viarom
EDIT-Structural

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander