Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BitSoftware: Criteriile de performanta din constructii pot fi monitorizate
BitSoftware: Criteriile de performanta din constructii pot fi monitorizate
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 16 Aug 2023 12:10
Prin implementarea si monitorizarea unor criterii de performanta, managerii companiilor din sectorul constructii pot obtine informatii relevante privind performanta activitatilor, potentialele surse de eroare a proceselor sau ariile operationale care necesita optimizare.
Utilizarea criteriilor de performanta in cadrul companiilor din sectorul Constructii contribuie la:
- imbunatatirea procesului decizional prin identificarea punctele forte si punctele slabe ale operatiunilor si luarea unor decizii bazate pe date concrete pentru a imbunatati eficienta activitatilor;
- gestionarea eficienta a resurselor prin urmarirea diferitelor tipuri de costuri (cu forta de munca, cu materiile prime si materiale, cu utilizarea echipamentelor) pot fi identificate zonele in care resursele sunt irosite, permitand o mai buna gestionare a acestora pentru a imbunatati performanta generala;
- cresterea satisfactiei clientilor prin evaluarea succesului proiectelor prin prisma satisfactiei clientilor si creeaza baza imbunatatirii calitatii livrabilelor astfel incat sa raspunda unor standarde din ce in ce mai inalte;
- imbunatatirea conformitatii prin evaluarea gradului de conformitate cu normele legislative privind siguranta, protectia mediului si alte reglementari legale specifice, permitand identificarea si corectia neregulilor.
 
Ce criterii de performanta e important sa monitorizati?
Iata cateva exemple:
- Incadrarea in timp masoara progresul proiectului de constructii in raport cu calendarul stabilit, indicand capacitatea companiei de a respecta termenele limita.
- Incadrarea in buget evalueaza progresul proiectului de constructii in raport cu bugetul alocat, indicand performanta financiara a proiectului.
- Costurile cu forta de munca cumuleaza costurile asociate resurselor umane implicate direct in proiectul de constructii, indicand eficienta utilizarii resursei umane.
- Costurile cu materiale insumeaza cheltuielile cu resursele materiale utilizate in proiectele de constructie, indicand eficienta aprovizionarii.
- Utilizarea echipamentelor masoara gradul de folosire al utilajelor si echipamentelor necesare in proiectul de constructii.
- Satisfactia clientilor masoara capacitatea de a raspunde cerintelor clientilor in ceea ce priveste calitatea si promptitudinea livrarii proiectului de constructii.
- Calitatea proiectului evalueaza calitatea prin indicatori precum acuratetea in raport cu specificatiile, durabilitatea si, de ce nu, estetica.
- Sustenabilitatea reflecta eficienta eforturilor companiei de gestionare a deseurilor, reducere a consumul de energie si a emisiilor poluante, indicand impactul activitatilor sale asupra mediului.
Urmarind indicatorii cheie de performanta companiile de constructii pot dobandi o imagine mai clara asupra performantei si progresului propriilor operatiuni, obtinand date obiective care sa le faciliteze deciziile de imbunatatire a eficientei activitatilor si de crestere a calitatii proiectelor livrate.
 
***  Articol de Alina Rafoi, Marketing and Communications Specialist la BITSoftware.
 
SISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
leviatan
theda mar
concelex
strabag nivel 1
MAKITA
siniat
CDS
Acvatot 2019
quadratum
ness project
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
rigips
viarom
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander