Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Concelex a finalizat cu succes modernizarea aeroportului Delta Dunarii din Tulcea
Concelex a finalizat cu succes modernizarea aeroportului Delta Dunarii din Tulcea
Info-Santiere Publicat de AG&F 25 Apr 2024 12:37
Concelex, una din cele mai importante companii romanesti de constructii integrate, si-a adaugat in portofoliu, in aceasta primavara, un an doilea obiectiv finalizat in domeniul aeroportuar, respectiv Aeroportul “Delta Dunarii” din Tulcea. In urma lucrarilor de modernizare, sub coordonarea Concelex ca antreprenor general, aeroportul indeplineste standardele operationale si de securitate cerute de normele europene pentru operarea de zboruri internationale dar si reglementarile impuse de intrarea in spatiul Schengen aerian. 
Lucrarile de extindere si modernizare au fost realizate intr-un timp foarte scurt, doar 18 luni, la care se adauga alte doua luni cat a durat partea de proiectare, de catre asocierea firmelor Concelex SRL si Consteel Company SRL. Valoarea totala a proiectului a fost de 180 de milioane lei, finantarea fiind asigurata din fonduri europene. 
Lucrarile de la aeroportul din Tulcea au inclus: modernizarea si extinderea terminalului de pasageri, modernizarea platformei de imbarcare-debarcare prin construirea unui ansamblu format dintr-un tunel fix de 9m si un tunel mobil de 32m, modernizarea caii de rulare alfa (construite in 1973) si construirea platformei dedicate activitatilor de degivrare/antigivrare aeronave. 
Cu o suprafata desfasurata 9.300 mp, Aeroportul International “Delta Dunarii din Tulcea beneficiaza intre altele de un sistem de control cu 3 filtre de securitate pentru pasageri, 6 cabine pentru politia de frontiera, 5 ghisee check-in, 3 porti de imbarcare . 
In urma lucrarilor de modernizare, terminalul de pasageri va putea sa deserveasca un trafic de pasageri de pana la 400 persoane/ora, oferind un  grad sporit de confort pasagerilor. 
“Suntem incantati ca am reusit sa finalizam cu succes in aceasta primavara acest al doilea obiectiv de infrastructura aeroportuara, dupa terminalul Schengen al aeroportului international de la Timisoara. Trebuie sa recunosc ca a fost o provocare pentru noi, din punct de vedere al cooptarii fortei de munca de profil din proximitate, datorita unui numar important de investitii similare derulate in zona (intre care se numara lucrarile de reabilitare a Falezei din Tulcea, cele de constructie la podul peste Dunare de la Braila). La acestea s-au adaugat si alte provocari, cum ar fi construirea terminalului in jurul turnului de control fara afectarea activitatilor operationale. Ne bucuram ca am reusit sa le facem fata cu bine si sa finalizam intreaga lucrare in aproximativ un an si jumatate. Vreau sa le multumesc tuturor partenerilor, angajatilor si colaboratorilor nostri in acest proiect pentru intregul efort depus si pentru implicare”, spune dl. Daniel Piturlea, fondatorul si presedintele Concelex, Antreprenorul General al lucrarilor de constructie la noul terminal. 
 
 
Lucrarile de la Aeroportul International „Delta Dunarii” din Tulcea in cifre:
 • Suprafata desfasurata                 = 9.311,15 m²
 • Inaltimea constructiei          =16,20 m
 • Lungimea constructiei          =82.05 m (lungime) x 56.55 m (latime)
 • Dimensiunile pentru cea mai mare sala 
 • (Zona Check-in + Zona preluare 
 • pasageri sosiri + Cafenea Publica) = 1117.85 m²
 • Cantitatea de armatura           = +1 milion kg
 • Cantitatea de beton turnat           =+8.500 m³
 • Lungimea cablurilor instalate         = +105 km cabluri curenti tari, 
 • +74 km cabluri curenti slabi (date)
 • Numar de zile proiectare           = 60 zile (09.08.2022 – 07.10.2022)
 • Numar de zile constructie           = 540 zile (07.10.2022 – 04.03.2024)
Cu o experienta de peste 30 de ani, grupul Concelex detine in portofoliu numeroase proiecte de infrastructura in domeniul rutier, aeroportuar, energetic, spitalicesc etc fiind in prezent implicata in realizarea unor obiective mari de interes public precum: construirea unui corp nou care va gazdui Departamentul “Sanatatea mamei si copilului” la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta “Sf. Apostol Andrei” din Constranta”, proiectarea si executia centurii Municipiului Barlad („Varianta de ocolire a Municipiului Barlad”), relocarea si modernizarea sectiei de oncologie, cu infiintarea unui compartiment de cardiologie interventionala, la Spitalul judetean de urgenta Alba Iulia, construirea unui centru de arsi si reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai buna pozitionare si conectare a departamentelor urgenta, ATI si chirurgie pentru Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti. 
In domeniul infrastructurii aeroportuare, compania a coordonat in calitate de antreprenor general lucrarile de constructie la noul terminal Schengen al Aeroportului International „Traian Vuia” din Timisoara si este implicata, de asemenea, in lucrarile de extindere si modernizare a terminalului de pasageri la Aeroportul International Maramures, aflate in prezent in derulare. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
Acvatot 2019
ness project
leviatan
BogArt
rigips
konsent
noark
concelex
strabag nivel 1
siniat
viarom
CDS
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander