Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - Ciga Energy si RomCapital Invest acorda consultanta pentru un nou bloc energetic
Ciga Energy si RomCapital Invest acorda consultanta pentru un nou bloc energetic
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 20 Feb 2024 13:54
Ciga Energy Epic, companie membra a holdingului RomCapital Invest (RCI), a incheiat un parteneriat cu Electrocentrale Craiova SA (CCGT Craiova) pentru furnizarea de servicii de consultanta de tip Owner’s Engineer pentru constructia unei centrale electrice cu functionare pe baza de gaz natural si o putere de 295 MW, in Craiova. Intregul consortiul creat pentru implementarea acestui proiect include companiile Ciga Energy Epic SA (partener principal), RomCapital Invest SA, SS&A Power Consultancy AG, SS&A Power Consultancy doo si Compania de Consultanta in Energie si Mediu SA (ca subcontractant).
Proiectul se va desfasura in trei faze distincte. Etapa I vizeaza activitatile pregatitoare pentru demararea lucrarilor, inclusiv analiza si optimizarea Studiului de Fezabilitate, precum si pregatirea documentelor de achizitie pentru selectarea contractorului EPC. Etapa a II-a va include servicii de implementare, precum analiza si aprobarea documentatiei tehnice, pregatirea Manualului de supraveghere si furnizarea de servicii de supraveghere si management de proiect. Faza a III-a va acoperi serviciile din faza de garantie, inclusiv asistenta in perioada de garantie a centralei electrice pe gaz natural.
Valoarea estimata a contractului este de 13,24 milioane de lei, iar durata de implementare a acestuia a fost stabilita la 60 de luni.
Potrivit Caietului de sarcini, noul grup energetic va include un ciclu combinat cu turbina pe gaze - abur (CCGT) pentru producerea de energie electrica, impreuna cu sistemele si instalatiile auxiliare necesare functionarii in conditii de siguranta. Instalatia va fi constituita din doua turbine de gaze, doua cazane recuperatoare cu recuperarea caldurii sub forma de abur si o turbina cu abur.
Turbina cu gaze va avea o putere instalata de 95 MWe, iar cea cu abur, cu condensatie, de circa 105 MWe. Noul bloc energetic va avea o putere electrica bruta de circa 300 MWe.
Valoarea investitiei in noul grup energetic este de 1,28 miliarde lei si ar putea fi pus in functiune in anul 2026.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
leviatan
quadratum
ness project
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
concelex
noark
CONCEPT STRUCTURE
CDS
Acvatot 2019
viarom
rigips
EDIT-Structural
strabag nivel 1
Ubitech
siniat

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander