Agenda Constructiilor
Vineri, 09 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - COVASNA: Lucrari de investititii in valoare de 600 milioane lei, la Sfantu Gheorghe
COVASNA: Lucrari de investititii in valoare de 600 milioane lei, la Sfantu Gheorghe
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 22 Mar 2023 13:51
Primaria municipiului Sfantu Gheorghe va scoate la licitatie in acest an si anul viitor lucrari in valoare de peste 600 de milioane de lei. Pentru alte 100 de milioane de euro (500 milioane lei), autoritatile centrale lanseaza licitatii pentru constructia unei sosele de legatura cu viitoarea autostrada Brasov-Bacau, a unui patinoar, a unor crese si blocuri ANL, sau lucrari de termoizolare a blocurilor de locuinte.
 
Piste de biciclete pe malul raului Olt
Lucrarile sunt deja in curs de desfasurare pe malul raului Olt, unde pana la sfarsitul anului va fi construit un nou pod pietonal si de biciclete cu o latime de patru metri, ca parte a planului de mobilitate urbana. Noul pod va face legatura intre strada Nicolae Iorga, pe malul raului Olt, si strada Mica, de cealalta parte a raului, care duce la strada Pais David.
Aproximativ 7 kilometri de piste de biciclete asfaltate vor fi construiti de-a lungul digului raului Olt, de la Chilieni pana la paraul Arcus, pentru care procedura de achizitie publica a fost finalizata recent si urmeaza sa fie semnat contractul cu constructorul. Lucrarile sunt programate sa inceapa la mijlocul lunii aprilie. O parte din noua pista de biciclete este planificata sa fie iluminata pentru a asigura o utilizare sigura pe timp de noapte.
Renovarea strazilor aglomerate din oras
Mai multe strazi aglomerate din Sfantu Gheorghe vor fi renovate in acest an, dar lucrarile vor fi programate astfel incat sa deranjeze cat mai putin traficul rutier. De asemenea, renovarea podului de pe strada Gabor Aron va fi programata pentru vacanta de vara, dupa ce lucrarile de modernizare de pe strada Tancsics Mihaly vor fi finalizate.
„Saptamana trecuta am semnat contractul prin care vom realiza o investitie majora pe care o asteptam de mult timp, si pentru care un consortiu de patru firme a castigat licitatia. Am semnat contractul de executie pentru modernizarea strazilor Stadionului, Grigore Balan, Nicolae Iorga, Fabricii, Ciucului, plus trotuarele de pe Lunca Oltului si Paius David. Sunt niste investitii pe care le asteptam de mult. Din motive obiective si ale procedurilor anevoioase din Romania, am ajuns sa le putem face doar acum. Dar in a doua jumatate a lunii aprilie vom putea da ordinul de incepere pentru aceste lucrari”, a explicat primarul Antal Arpad.
Lucrarile, care fac parte din planul de mobilitate urbana durabila, vor incepe la sfarsitul lunii aprilie si vor fi finalizate in termen de un an, conform contractului. Dupa predarea variantei de ocolire si devierea traficului de marfa, se va inlocui stratul de uzura pe strazile Lunca Oltului si Paius David.
Constructia variantei de ocolire, unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructura din Sfantu Gheorghe, avanseaza bine si se preconizeaza ca va fi finalizata in luna mai a anului viitor.
Modernizarea institutiilor de invatamant
Mai multe institutii de invatamant vor fi, de asemenea, renovate in acest an: Liceul Tehnologic „Berde Aron”, cladirea veche si cea noua a Scolii Gimnaziale „Varadi József”, renovarea internatului Colegiului „Székely Mikó”, renovarea Scolii Gimnaziale „Ady Endre”, a Scolii Gimnaziale „Nicolae Colan”, a Gradinitei „Alba ca Zapada”, a internatului si cladirilor C si D ale Liceului Teoretic „Mikes Kelemen”. De asemenea, in curtea Liceului „Mikes Kelemen” va fi construita o noua cladire pentru elevii din ciclul primar, pentru care se pregateste in prezent un studiu de fezabilitate.
 
Renovarea cladirilor publice si a transportului urban
Este in curs de desfasurare o achizitie publica pentru crearea unui Muzeu al Comunismului in fosta fabrica de tigarete, Baza de inot „Roman Vilmos” va intra in renovare si se construiesc doua noi sensuri giratorii in zona parcului industrial din Campul Frumos. Autogara din cartierul Garii va fi transformata intr-un terminal de pasageri modern, statiile de autobuz din oras vor fi reinnoite, se achizitioneaza un sistem de management al traficului, iar autobuzele electrice comandate sunt deja in productie in Polonia.
Un nou patinoar va fi construit langa Arena Sepsi, o gradinita, o cresa, un teren de sport si un centru comunitar vor fi construite in Campul Frumos, iar fostul hotel Bodoc va fi demolat in acest an. Pe strada Borviz se vor construi noi locuinte si vor fi termoizolate mai multe blocuri de locuinte din oras, pentru care a fost asigurata finantarea si se pregatesc documentele.
In plus, sunt in curs de elaborare planuri de transformare a strazilor din centrul orasului, prin largirea trotuarelor si crearea de piste pentru biciclisti, precum si pentru modernizarea Pietei Sfantul Gheorghe.
Deoarece in tara nu exista reguli clare privind pistele pentru biciclete, acestea sunt proiectate in functie de nevoile actuale ale publicului si ale comunitatii de biciclisti. Renovarea strazilor din Sfantu Gheorghe va continua sa se concentreze pe dezvoltarea de piste pentru biciclete, iar un plan de ciclism este in curs de elaborare pentru a lega pistele de biciclete existente in oras.
 
vailantALLBIMVideoConfAC-iulhiltiman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
CDS
Ubitech
rigips
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
leviatan
theda mar
strabag nivel 1
Acvatot 2019
viarom
grundfos
FRONTALE
BALTIC

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023