Agenda Constructiilor
Sambata, 18 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - GreenWEEE investeste 10 milioane euro intr-o fabrica de reciclare, in Buzau
GreenWEEE investeste 10 milioane euro intr-o fabrica de reciclare, in Buzau
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 11 Nov 2021 11:45
GreenWEEE International, lider de piata in reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) anunta noile planuri de investitii in a treia fabrica de reciclare.
Compania, prezenta la Buzau din anul 2009 si in Campia Turzii din anul 2017, membra Green Group, isi continua strategia de dezvoltare prin constructia unei fabrici noi si achizitia de cele mai avansate instalatii in reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice, cu o valoare a investitiei de 10 milioane de euro.
Noua fabrica va fi amplasata in Buzau, pe platforma industriala Frasinu, iar constructia va demara la inceputul anului viitor si va fi pe deplin operationala in trimestrul patru 2022. La finalizarea proiectului, GreenWEEE va avea peste 325 de angajati in Romania, iar capacitatea totala de reciclare va creste cu 30%, insumand si operatiunile celorlalte doua fabrici existente.
Proiectul, ce va fi finantat de OTP Bank Romania in cadrul unui credit sindicalizat existent, este cel mai recent dintr-o serie de investitii strategice semnificative, ca parte a angajamentului GreenWEEE de a stimula un model economic sustenabil, in acord cu aspiratiile UE, ce face trecerea catre economia circulara si cu impact major in combaterea schimbarilor climatice.
” Inca din 2009 ne-am angajat sa deschidem calea in crearea unei economii circulare nationale puternice, prin reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice, iar fractiile rezultate sa fie folosite ca materii prime secundare in diferite industrii. Aceasta noua fabrica evidentiaza strategia grupului nostru, si anume cresterea continua a businessului prin investitii intr-un viitor mai verde, prin achizitia de noi si moderne tehnologii, contribuind totodata la reducerea poluarii si la mentinerea materialelor in uz”, a declarat Marius Costache, Director General GreenWEEE.
„In Uniunea Europeana, Economia Circulara este corelata cu 300-380 miliarde de euro din PIB, in timp ce in Romania se discuta despre o nevoie substantiala pentru a se avansa in aceasta directie. Beneficiile pe care le aduce tranzitia la un model de dezvoltare circular sunt legate de cresterea economica, forta de munca, investitii, toate generand o crestere sustenabila pe termen lung. In acest context, apreciem eforturile Green WEEE de a stimula un model economic sustenabil, in acord cu aspiratiile UE, si ramanem un partener financiar de incredere in sustinerea unui business puternic si cu impact major in societatea in care traim.”, a declarat Gyula Fatér, Director General OTP Bank Romania.
GreenWEEE obtine din DEEE-urile colectate (echipamente frigorifice si de aer conditionat, aparate electrocasnice de mici si mari dimensiuni, unelte electrice sau echipamente informatice si de telecomunicatii etc.) fractii de inalta puritate, asimilate in economie ca materii prime secundare, atat de necesare in contextul economic actual.
Deseurile provin de pe piata locala, de la operatori economici autorizati pentru preluarea responsabilitatii producatorului, retaileri de electronice si electrocasnice, firme de salubritate, colectori, cat si prin contracte cu mari producatori.
”Inovatia in sectorul productiei de echipamente electrice si electronice ne alimenteaza dorinta de a creste nivelul de performanta pentru calitatea serviciilor de reciclare, motiv pentru care liniile noastre de tratare sunt aliniate la standardele internationale BATRRT (Best Available Techniques of Recovery, Recycling and Treatment).
Pe langa generarea de beneficii economice semnificative, industria reciclarii are un rol esential in protectia mediului. DEEE-urile nu reprezinta doar materiale valoroase, ci au in compozitie inclusiv substante toxice. In urma procesarii in fabricile noastre, agentii poluanti sunt indepartati in mediu controlat, iar recuperarea materialelor din deseuri atinge un procent de peste 98%”, a continuat Marius Costache.
Compania este singura unitate din Romania si una din putinele din Europa cu licenta de operare WEEELABEX, pe cinci fluxuri de tratare. Standardul WEEELABEX (www.weeelabex.org) este o recunoastere a performantei in ceea ce priveste colectarea, logistica si tratarea deseurilor de echipamente electrice si electronice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
theda mar
CDS
ERBASU CONSTRUCT
ness project
konsent
MAKITA
Ubitech
noark
siniat
strabag nivel 1
concelex
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
rigips
quadratum
Acvatot 2019
leviatan

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander