Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Guvernul aproba modernizare canale Dunare-Marea Neagra si Poarta Alba-Midia
Guvernul aproba modernizare canale Dunare-Marea Neagra si Poarta Alba-Midia
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 05 Ian 2023 12:41
Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea canalelor Dunare - Marea Neagra si Poarta Alba - Midia, Navodari, in vederea cresterii sigurantei navigatiei. Valoarea totala a investitiei este de peste 1,6 miliarde lei, iar durata de executie este de 60 de luni. Obiectivul este inclus in Master Planul General de transport al Romaniei si se afla pe reteaua de transport de interes european.
Finantarea se va realiza din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operational Transport (POT) 2021-2027 si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie.
In cazul Canalului Dunare - Marea Neagra, vor fi realizate lucrari de reabilitare si modernizare a biefurilor I si II, cu lucrari noi de consolidare in zona de platou atat pe malul stang, cat si pe malul drept pe o lungime cumulata de peste 2 km.
Pe canalul Poarta Alba - Midia, Navodari sunt prevazute lucrari de reabilitare si modernizare a biefurilor I si II cu solutia pentru malurile inalte cu plase ancorate si reabilitarea drumurilor existente cu strat de piatra.
Inainte de inceperea lucrarilor pe cele doua canale, se va realiza o operatiune de pregatire a amprizei lucrarilor prin eliminarea vegetatiei crescute pe taluzurile canalelor, din vaile afluente care debuseaza in canale si de pe celelalte lucrari (drumuri, santuri, rigole), curatire de crengi si alte depuneri (gunoaie), etc, strangerea acestora in gramezi, incarcarea lor si transportul intr-un depozit autorizat.
Pe toata lungimea aferenta Biefului I si Biefului II se propun lucrari pentru restabilirea sectiunii proiectate initial a celor doua canale, respectiv se propune realizarea lucrarilor de eliminare a obstacolelor din cuneta canalului si curatarea materialului din canal pentru asigurarea adancimii de navigatie corespunzatoare pentru nave/ convoaie.
Lucrarile pentru restabilirea sectiunii proiectate initial a canalului se vor executa sub nivelul apei pentru obtinerea formei geometrice proiectate a canalului si vor consta in excavatii realizate cu utilaje specifice lucrului la apa.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
CDS
leviatan
quadratum
Ubitech
ness project
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
concelex
viarom
rigips
noark
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
konsent
siniat
theda mar

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander