Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - MS: Noi investitii, de 3 miliarde euro, pentru constructia si reabilitarea de spitale
MS: Noi investitii, de 3 miliarde euro, pentru constructia si reabilitarea de spitale
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 05 Iul 2023 12:20
Pe langa cele 2 miliarde distribuite deja de Ministerul Sanatatii in anul 2022, ministrul Alexandru Rafila da unda verde demersurilor necesare pentru a atrage in urmatorii ani alte 3 miliarde in sistemul medical romanesc. Metodologia este deja publicata pe site-ul ms.ro la sectiunea dedicata Program Sanatate 2023-2027.
Incepe a doua etapa de investitii majore pe care Ministerul Sanatatii le gestioneaza, de data aceasta alaturi de Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene. Ministerul Sanatatii a publicat, astazi, 4 iulie, metodologia pentru acordarea avizului de oportunitate pentru investitii de 3 miliarde euro din bani europeni pentru constructia de la zero sau reabilitarea, modernizarea si dotarea cu echipamente medicale a spitalelor existente din Romania. Programul este finantat din Programul Operational Sanatate 2023-2027.
Spitalele, Consiliile Judetene, primariile sau ministerele si institutiile cu retea proprie, vor trimite la minister, conform metodologiei, propunerea de proiect. In urma analizei efectuate de echipa Ministerului Sanatatii, acestia vor primi avizul de oportunitate si ulterior vor intra in procedura de evaluare la Ministerul Investitiilor si Fondurilor Europene in vederea semnarii contractului.
Foarte important de spus este ca Ministerul Sanatatii a simplificat procedurile, astfel ca, pentru obtinerea avizului, solicitantii trebuie sa faca dovada ca detin terenul, sa aibe finalizat studiul de fezabilitate la momentul depunerii si sa se incadreze in plafoanele bugetare aprobate prin OUG dupa cum urmeaza - 45 milioane euro pentru spitalele orasenesti, 75 milioane euro pentru spitalele municipale si 500 milioane euro pentru spitalele judetene si institutele regionale sau nationale.
“Este vorba de o suma de aproape 3 miliarde de euro pentru urmatorii ani la care toate autoritatile locale din tara sau ministere cu retele medicale proprii pot sa aplice pentru a construi spitale noi sau pentru a reconstrui, moderniza corpuri in spitale deja existente cu doua conditii - sa existe un studiu de fezabilitate si obligatoriu sa aibe drept de proprietatea sau de folosinta asupra terenului pe care se face constructia. Noi vom evalua oportunitatea si vom transmite toate cererile admise Ministerului Investitiilor si Proiectelor europene, iar dansii pe baza unui punctaj, vor face un clasament astfel incat sa poata beneficia de finantare cat mai multe UAT-uri”, a precizat Ministrul Rafila intr-o interventie telefonica la o televiziune de stiri.
Ministrul a subliniat si ca sumele reprezinta pragul maximal, iar dorinta este de a avea cat mai multe spitale noi in Romania facute cu costuri rezonabile si astfel decalajul de la zona la alta a tarii privind accesul la servicii medicale sa se reduca. “Ne dorim foarte mult o repartitie cat mai echilibrata si evaluarea va tine cont de asta, pentru a compensa faptul ca 22 de judete au fost excluse de la finantarea prin PNRR”, a completat acesta, reamintind ca pe langa cele trei spitale regionale complet noi, greenfield, aflate in derulare, mai sunt cele 27 de proiecte care se dezvolta prin PNRR si care la fel presupun fie constructia de spitale noi, fie cladiri noi in unitati medicale existente. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
CDS
Acvatot 2019
SIGM
konsent
viarom
rigips
MAKITA
siniat
ness project
strabag nivel 1
theda mar
quadratum
noark
concelex
Arduro
SSAB
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
BogArt

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander