Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - MURES: Finantare de 18 milioane euro pentru regenerarea Centrului Istoric Sighisoara
MURES: Finantare de 18 milioane euro pentru regenerarea Centrului Istoric Sighisoara
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 11 Ian 2024 16:09
Primaria Sighisoara a finalizat studiul de fezabilitate si va depune o cerere de finantare europeana pentru Proiectul "Regenerare Urbana a centrului istoric al Sighisoarei - patrimoniu Mondial UNESCO", estimat la peste 87,3 milioane de lei (18 milioane de euro). Documentul a fost elaborat de K&K Studio de Proiectare, din Cluj-Napoca.
"Unul dintre proiectele pe care toti locuitorii orasului ni-l dorim si de care se vorbeste de multi ani este reamenajarea Pietei Sigma si a strazilor Morii si Octavian Goga, dar si a parcului central. A fost realizat studiul de fezabilitate pentru obiectivul investitii Regenerare Urbana a centrului istoric al Sighisoarei, care a fost aprobat. Acum depunem proiectul pentru obtinerea de fonduri europene pentru a avea, in sfarsit, zona central bine amenajata", a declarat Sighisoara, Iulian Sirbu, primarul Sighisoarei.
Proiectul prevede transformarea Pietei Sigma intr-un centru multifunctional pentru evenimente de interes public, precum si reamenajarea Pietei Octavian Goga si a strazilor Morii si Octavian Goga. Conform proiectului, vor fi create spatii pietonale si se va face o "reinterpretare intr-o maniera contemporana" a fondului istoric pierdut in urma demolarilor de la sfarsitul anilor 1980, pe strada Morii.
Edilul a precizat ca reamenajarea se va face conform realitatii istorice, proiectantii inspirandu-se de la fostele curti ale locuintelor, insa vor fi si zone verzi si pentru recreere.
Lucrarile vor include reabilitarea integrata a spatiilor publice din zonele centrale si istorice, a spatiilor publice din interiorul ansamblurilor de locuinte colective, infiintarea/ modernizarea/ extinderea spatiilor verzi de mici dimensiuni, spatiilor recreative, zonelor de agrement, locurilor de joaca, centrelor de activitati sportive, instalarea/ extinderea sistemelor de supraveghere video inteligente, precum si modernizarea infrastructurii de iluminat.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SIGM
viarom
EDIT-Structural
leviatan
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
ness project
SSAB
MAKITA
noark
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
Acvatot 2019
theda mar
CDS
konsent
Ubitech
siniat
concelex
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander