Agenda Constructiilor
Joi, 01 Decembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Info-Santiere - PRIME KAPITAL obtine autorizatia de construire pentru fazele 2 si 3 ale Silk District
PRIME KAPITAL obtine autorizatia de construire pentru fazele 2 si 3 ale Silk District
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 29 Sep 2022 16:31
Prime Kapital, dezvoltator, investitor si operator imobiliar integrat, a obtinut autorizatia de construire pentru Fazele 2 si 3 ale componentei rezidentiale din Silk District, un amplu proiect de regenerare urbana, de tip „mixed-use”, dezvoltat pe o fosta platforma industriala din Iasi, si lanseaza spre vanzare un nou stoc de 100 de apartamente din Faza 2.
Amplasat in apropiere unor puncte cheie din oras, Silk District va fi dezvoltat in cinci etape, la finalul carora va rezulta un proiect cu 1.491 de apartamente spatioase, cladiri de birouri Clasa A cu o suprafata totala inchiriabila de 104.400 mp si 10.080 mp de spatii comerciale si servicii dedicate comunitatii.
"Silk District este un proiect modern cu utilizare mixta care combina mai multe functiuni pentru a asigura formarea unui cartier integrat si a unei comunitati durabile, creand in acelasi timp, fara indoiala, una dintre cele mai mari zone cu acces auto limitat din oras. Ramanem consecventi in promisiunea noastra de a oferi spatii de locuit si de lucru remarcabile, ajutand la mentinerea echilibrului intre viata profesionala si cea personala", a declarat Maggie Kitshoff, Partener Office si Rezidential in cadrul Prime Kapital.
Faza 2 rezidential va avea 346 de locuinte moderne, de la studiouri, la apartamente de 2, 3 si patru camere si duplexuri cu 3 sau 4 camere. Apartamentele duplex sunt dispuse pe ultimele doua niveluri ale cladirilor si ofera privelisti spectaculoase asupra celor 7 coline ale Iasiului. Mai mult, viitorii locatari ai acestui tip de apartament vor putea beneficia de suprafete utile de pana la 112 mp si de terase de pana la 35 mp. In total, vor fi realizate apartamente cu 40 de tipologii unice, la preturi competitive, spun dezvoltatorii.
Apartamentele au un design curat, cu interioare spatioase, tip „open-space”, fara stalpi sau grinzi vizibile. Toate apartamentele, indiferent de tipologie, dispun de tavane inalte si ferestre de mari dimensiuni, ce permit un aport ridicat de lumina naturala. Fiecare unitate are acces la un balcon sau o terasa.
In prezent, la Silk District se afla in proces de construire faza 1 de rezidential (312 apartamente) si faza 1 de birouri (peste 20.000 mp), ce au ca termen de finalizare 2023, demararea constructiei pentru faza 2 rezidential fiind programata sa inceapa in perioada urmatoare. Astfel, odata cu evolutia lucrarilor de constructie, Silk District va schimba complet orizontul orasului si va marca o noua era pentru vechea platforma industriala. 
Un element important al viitorului hub urban din Iasi va fi dat de spatiile verzi extinse si de conceptul „car-free”, ce presupune un acces auto limitat. Peste 40.000 mp sunt dedicati naturii, locurilor de joaca, aleilor si teraselor si vor cuprinde aproximativ 2.400 de arbori care vor alcatui prima padure urbana din Iasi.
Ansamblul a fost conceput dupa principiul „cartierului de 15 minute”, pe principiul proximitatii tuturor facilitatilor incluse.
***
Lansat in 2016 de o echipa cu un istoric solid de investitii si proiecte real estate livrate, Prime Kapital a devenit rapid unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari din Romania. Impreuna cu MAS PLC, in cadrul unui parteneriat de tip joint-venture, Prime Kapital investeste preponderent in active de retail, proiecte rezidentiale atent selectate si, in functie de oportunitati, in alte segmente imobiliare. Pe piata rezidentiala, cei doi parteneri au in diferite faze de dezvoltare zece proiecte rezidentiale in cele mai importante orase ale tarii, in cadrul carora vor fi livrate peste 14.000 de locuinte, cu o valoare de piata de peste 1,1 miliarde de euro.
Un interviu pe larg despre activitatea Prime Kapital poate fi citit aici!
 
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
OCTOMBRIE
2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 170 (Octombrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BMI_Icopal
leviatan
FRONTALE
Acvatot 2019
CELCO 2020
hilti
rigips
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
strabag nivel 1
viarom
ERBASU CONSTRUCT
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu