Agenda Constructiilor
Vineri, 22 Noiembrie 2024
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CNIR: Licitatie pentru elaborarea SF al drumului de mare viteza Bucuresti-Giurgiu
CNIR: Licitatie pentru elaborarea SF al drumului de mare viteza Bucuresti-Giurgiu
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 24 Oct 2024 14:25
Compania Nationala de Investitii Rutiere a lansat licitatia pentru realizarea Studiului de Fezabilitate al drumului de mare viteza Bucuresti-Giurgiu. Termenul pentru depunerea ofertelor este 9 decembrie 2024, iar documentatia pentru atribuirea contractului urmeaza sa fie publicata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Valoarea estimata a contractului este de 44 milioane lei (fara TVA).
Drumul de mare viteza Bucuresti-Giurgiu face parte din Coridorul de Transport Pan-European nr. IX.
In cadrul studiului de fezabilitate, proiectantul va analiza variantele de traseu, profilul viitorului drum (autostrada sau drum expres), structura drumului (varianta unui sistem rutier din beton de ciment), conexiunea cu alte obiective de investitii, precum si mai multe solutii de finantare si prin parteneriat public-privat (PPP).
"Pe langa variantele de desprindere din viitoarea Autostrada A6 Bucuresti-Alexandria (zona Ghimpati) si zona de Sud a Bucurestiului, A 0/Drum Radial 9, proiectantul va studia si posibilitatea conexiunilor cu Autostrada A1 Bucuresti-Pitesti la Bolintin sau Corbii Mari. In ceea ce priveste structurile si solutiile tehnice, solicitam in caietul de sarcini o analiza pentru utilizarea materialelor de constructii din import sau din productie interna. Cred ca este foarte important sa decidem daca facem drumul din beton, cimentul fiind produs in Romania sau din bitum, dar pe care il importam", a explicat Gabriel Budescu, directorul general al Companiei Nationale de Investitii Rutiere (CNIR).
Caietul de sarcini pentru studiul de fezabilitate al proiectului include elemente inovatoare, precum punctarea implementarii conceptului BIM (Building Information Modelling). De asemenea, CNIR solicita viitorului prestator echiparea instalatiilor de foraj cu sisteme GPS si camere video care permit urmarirea lucrarilor in timp real.
Durata contractului va fi de 18 luni (16 luni pentru realizarea studiul de fezabilitate si doua luni pentru asistenta tehnica pregatire contract proiectare si executie).
Finantarea serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate este asigurata din fonduri europene nerambursabile si de la bugetul de stat.
 
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTETotalEnergieshiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
konsent
ERBASU CONSTRUCT
rigips
MAKITA
EDIT-Structural
DRS
Ubitech
strabag nivel 1
leviatan
AED
SIGM
BogArt
Acvatot 2019
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
CDS
concelex
theda mar
VEGO
viarom
Arduro
ELECTROGRUP
ness project
quadratum

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<