Agenda Constructiilor
Marti, 26 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - IASI: Certificat de urbanism pentru doua sectiuni ale Autostrazii Unirii (A8)
IASI: Certificat de urbanism pentru doua sectiuni ale Autostrazii Unirii (A8)
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 02 Ian 2023 14:18
Consiliul Judetean (CJ) Iasi a semnat, la finalul anului trecut, certificatul de urbanism pentru elaborarea Documentatiei Tehnice pentru Autostrada Targu Neamt - Iasi - Ungheni, cu amplasament pe teritoriul judetului Iasi, de la Motca la podul peste Prut. Administratia va transmite documentul catre proiectantul Consitrans pentru demararea etapei de realizare a documentatiei tehnice si obtinerea avizelor pentru autorizatia de construire, potrivit lui Costel Alexe, presedintele CJ Iasi.
"Le multumesc celor 21 de primari si colegilor din Consiliul Judetean care au emis cu maxima rapiditate avizele pentru a putea elibera acest document in cel mai scurt timp. Am primit ultimul aviz de la primariile din judet pe 29 decembrie 2022, la ora 10:51, iar procesul de emitere in cadrul CJ Iasi s-a finalizat in mai putin de o ora. Ca presedinte al CJ Iasi am fost si raman un liant intre autoritatile centrale si cele locale pentru a ne asigura ca nu ne blocam in probleme birocratice si pentru a accelera ritmul de implementare. Am promis cetatenilor ca vom trece Carpatii pe A8 si trebuie sa ne tinem de cuvant, asa cum am promis ca vom conecta Moldova si prin autostrada A7", a declarat Costel Alexe.
In 2020, reprezentantii CJ Iasi, alaturi de ministrul Marcel Ioan Bolos si de societatea civila, au identificat solutia de finantare pentru autostrada A8. Capatul estic Motca - Targu Neamt - Leghin, cu o lungime de 30 km, si capatul vestic Miercurea Nirajului - Targu Mures, cu o lungime de 25 km, au fost propunerile de includere la finantare prin PNRR. In prezent, proiectul este in etapa in care incepe licitatia pentru executia lucrarilor pentru aceste doua sectiuni, primii 51 km ai Autostrazii Unirii.
Autostrada Unirii (A8) va avea o lungime de 91 km pe teritoriul judetului Iasi si va traversa UAT-urile Pascani, Targu Frumos, Podu Iloaiei, Motca, Miroslovesti, Stolniceni-Prajescu, Helesteni, Costesti, Ion Neculce, Baltati, Erbiceni, Dumesti, Letcani, Miroslava, Rediu, Popricani, Victoria, Aroneanu, Ungheni, Golaesti si Ruginoasa.
 
hiltiman and machineALLBIMVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
Ubitech
BALTIC
theda mar
grundfos
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
rigips
FRONTALE
MAKITA
noark
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CDS
leviatan
viarom
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica