Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - IASI: Certificat de urbanism pentru doua sectiuni ale Autostrazii Unirii (A8)
IASI: Certificat de urbanism pentru doua sectiuni ale Autostrazii Unirii (A8)
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 02 Ian 2023 14:18
Consiliul Judetean (CJ) Iasi a semnat, la finalul anului trecut, certificatul de urbanism pentru elaborarea Documentatiei Tehnice pentru Autostrada Targu Neamt - Iasi - Ungheni, cu amplasament pe teritoriul judetului Iasi, de la Motca la podul peste Prut. Administratia va transmite documentul catre proiectantul Consitrans pentru demararea etapei de realizare a documentatiei tehnice si obtinerea avizelor pentru autorizatia de construire, potrivit lui Costel Alexe, presedintele CJ Iasi.
"Le multumesc celor 21 de primari si colegilor din Consiliul Judetean care au emis cu maxima rapiditate avizele pentru a putea elibera acest document in cel mai scurt timp. Am primit ultimul aviz de la primariile din judet pe 29 decembrie 2022, la ora 10:51, iar procesul de emitere in cadrul CJ Iasi s-a finalizat in mai putin de o ora. Ca presedinte al CJ Iasi am fost si raman un liant intre autoritatile centrale si cele locale pentru a ne asigura ca nu ne blocam in probleme birocratice si pentru a accelera ritmul de implementare. Am promis cetatenilor ca vom trece Carpatii pe A8 si trebuie sa ne tinem de cuvant, asa cum am promis ca vom conecta Moldova si prin autostrada A7", a declarat Costel Alexe.
In 2020, reprezentantii CJ Iasi, alaturi de ministrul Marcel Ioan Bolos si de societatea civila, au identificat solutia de finantare pentru autostrada A8. Capatul estic Motca - Targu Neamt - Leghin, cu o lungime de 30 km, si capatul vestic Miercurea Nirajului - Targu Mures, cu o lungime de 25 km, au fost propunerile de includere la finantare prin PNRR. In prezent, proiectul este in etapa in care incepe licitatia pentru executia lucrarilor pentru aceste doua sectiuni, primii 51 km ai Autostrazii Unirii.
Autostrada Unirii (A8) va avea o lungime de 91 km pe teritoriul judetului Iasi si va traversa UAT-urile Pascani, Targu Frumos, Podu Iloaiei, Motca, Miroslovesti, Stolniceni-Prajescu, Helesteni, Costesti, Ion Neculce, Baltati, Erbiceni, Dumesti, Letcani, Miroslava, Rediu, Popricani, Victoria, Aroneanu, Ungheni, Golaesti si Ruginoasa.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
Ubitech
SSAB
leviatan
noark
theda mar
concelex
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
rigips
siniat
CDS
viarom
ness project
SIGM
MAKITA
EDIT-Structural
Acvatot 2019
strabag nivel 1
konsent

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander