Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Sorin Grindeanu, MT: Contracte de lucrari de 10 miliarde lei vor fi semnate in 2022
Sorin Grindeanu, MT: Contracte de lucrari de 10 miliarde lei vor fi semnate in 2022
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 24 Dec 2021 06:04
In 2021 s-au deschis circulatiei aproape 30 de kilometri de autostrada, iar pentru 2022 nu este prevazuta inaugurarea niciunui proiect nou, desi vor fi investitii record pentru proiectele de infrastructura, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, in cadrul emisiunii online "Interviurile lui Vitalie". Oficialul a estimat la circa 10 miliarde lei valoarea contractelor de executie de lucrari mari de infrastructura care vor fi semnate pe parcursul anului viitor.
"Acum 3 saptamani aveam zero km de autostrada. Am reusit, nu simplu, dar nici cu foarte mare zbatere sa dam drumul la 30 km de autostrada. Ceea ce este oricum foarte putin. Riscam sa fie zero. Sunt de 3 saptamani aici, nu vad ca viitorul sa fie luminos. Nu veti vedea de la mine angajamente de tipul acesta: cati km vom da anul viitor in folosinta? Va asigur ca anul viitor vom urmari atent termenele din contracte. Anul viitor va fi un an record din punct de vedere al semnarii de contracte noi pentru investitii. Undeva 10 miliarde de lei vor fi semnate pe parcursul anului viitor. Fie ca vorbim de cale ferata, fie ca vorbim de drumuri expres, autostrazi, variante ocolitoare, magistrala de metrou la Bucuresti si la Cluj", a spus Sorin Grindeanu.
Ministrul a precizat ca institutia pe care o conduce avea doua obiective majore de inceplinit in acest an, conform angajamentului asumat fata de Comisia Europeana: operationalizarea Companiei Nationale de Investitii Rutiere (CNIR) si elaborarea unei strategii de investitii feroviare. "Am avut discutii cu reprezentanti ai Comisiei Europene pe bornele pe care trebuie sa le indeplineasca Ministerul Transporturilor anul acesta. Operationalizarea CNIR, care este o borna atinsa. A doua este cea legata de strategia feroviara, norme de aplicare si Planul Investitional. Acest Plan Investitional nu este legat doar de infrastructura feroviara, ci dezvoltarea intregii infrastructurii de transport pe zece ani. Suma necesara legata de Plan este de 73 miliarde de euro pe zece ani. Atat Strategia, cat si Planul Investitional, pana la sfarsitul anului vor fi adoptate actele normative necesare astfel incat sa se atinga si aceasta borna pentru 2021", a explicat Sorin Grindeanu.
Pentru a viziona/ citi interviul integral, click aici!
 
hiltiALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
leviatan
siniat
Acvatot 2019
CDS
noark
concelex
viarom
EDIT-Structural
theda mar
Ubitech
strabag nivel 1
MAKITA
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
ness project

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander