Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - APPCR: O infrastructura de cablu eficienta este esentiala in protectia la incendiu
APPCR: O infrastructura de cablu eficienta este esentiala in protectia la incendiu
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Stelian DINCA 18 Apr 2022 12:13
Cristian Gheorghe, Presedintele Asociatiei Profesionale a Producatorilor de Cabluri din Romania (APPCR), a declarat recent in cadrul unei conferinte dedicate sigurantei cladirilor la incendiu in Romania, ca o infrastructura de cablu de inalta calitate si conforma cu CPR (Regulamentul Produselor pentru Constructii) joaca un rol esential in promovarea sigurantei la incendiu si asigurarea continuitatii furnizarii cu energie si comunicatii tuturor proiectelor esentiale in caz de incendiu.
Membrii asociatiei au depus eforturi si investitii semnificative, atat in ceea ce priveste inovarea, cat si certificarile produselor, cu scopul de a proiecta si fabrica produse care sa contribuie la imbunatatirea nivelurilor de siguranta la incendiu pentru cetateni. In plus, sistemele electrice si infrastructura de comunicatii care utilizeaza cabluri vor juca un rol esential in ceea ce priveste contributia la decarbonizarea parcului imobiliar prin electrificare si digitalizare, a mai spus domnul Gheorghe.
Cu acest prilej, Presedintele APPCR a subliniat importanta ca normele si standardele CPR sa fie puse in aplicare in mod corespunzator, industria avand aici un rol foarte important, atat in procesul de standardizare, precum si in vederea aplicarii omogene a normelor de catre toti actorii relevanti.
„Ne propunem derularea unui program de sensibilizare care vizeaza educarea partilor interesate relevante din lantul de aprovizionare cu cablu, in special a angrosistilor, a proiectantilor, cat si a instalatorilor, cu privire la responsabilitatile lor legale in materie de siguranta in caz de incendiu si la respectarea regulamentului CPR”, a adaugat domnul Cristian Gheorghe.
APPCR considera ca este esential sa se asigure o supraveghere inteligenta si eficace a pietei si de a promova conditii de concurenta echitabile in ceea ce priveste asigurarea respectarii legislatiei UE. In acest sens, Asociatia isi propune sa initieze un program axat pe conformitate, care vizeaza initierea unor discutii aprofundate cu autoritatile nationale competente de supraveghere a pietei in acest domeniu.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machinehiltiALLBIMVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
IN CURAND, editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
viarom
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
Ubitech
leviatan
noark
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
grundfos
leviatan
theda mar
BALTIC
strabag nivel 1
rigips
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
BA 2023
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica