Agenda Constructiilor
Marti, 15 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ANALIZA: Crestere CAGR de +2,9% a vanzarilor de vopsele in Europa
ANALIZA: Crestere CAGR de +2,9% a vanzarilor de vopsele in Europa
Izolatii & Finisaje Publicat de Cosmin Dincu 27 Mai 2019 07:07
Perspectivele pentru piata mondiala a vopselelor pentru aplicatii arhitecturale sunt pozitive. Cresterea constanta, din punct de vedere numeric, a populatiei cu venituri mijlocii si majorarea nivelului de trai pe plan mondial vor fi principalii factori de sporire a cererii, dar aceasta se va manifesta mai ales in regiunile emergente. Acestea sunt doar cateva dintre concluziile unui studiu specializat, realizat in domeniul vopselelor pentru aplicatii arhitecturale de expertii Vincentz Network GmbH & Co KG (compania germana detinatoare a European Coatings).
Potrivit studiului, regiunea Asia-Pacific (APAC) a fost predominanta in ceea ce priveste vanzarile de materiale de protectie si finisare pentru aplicatii arhitecturale, cu o dimensiune a pietei de 27 miliarde USD. Se asteapta ca in aceasta regiune vanzarile specifice sa atinga o valoare de 37,3 miliarde USD in 2023, cu un indice de crestere anuala compozita CAGR de +6,6%, cu aproape 2% mai mare decat CAGR estimat la nivel mondial, pentru aceeasi perioada. Piata este in mare masura determinata de segmentul tehnologic al sortimentelor pe baza de apa. Se asteapta ca segmentul de vopsele arhitecturale pe baza de apa sa inregistreze o crestere puternica in urmatorii cinci ani, in special in tarile emergente, aflate in curs de dezvoltare, aspect determinat de investitiile masive in dezvoltarea infrastructurii noi, in noile proiecte de locuinte si in renovarea / reabilitarea cladirilor rezidentiale si comerciale, ce presupune si lucrari de intretinere si reparatii curente (zugravire si vopsire).
Cea de-a doua regiune ca importanta pentru industria de lacuri si vopsele arhitecturale este si va ramane Europa, cu vanzari de 15,2 miliarde USD in 2018. Aceasta va avea insa cel mai lent ritm de crestere CAGR, de numai +2,9% si va ajunge la livrari de 17,5 miliarde USD. America de Nord este regiunea a treia ca marime, reprezentand 12,05 miliarde USD. Se estimeaza ca in aceasta regiune se va ajunge la 14,1 miliarde USD, cu un indice CAGR de +3,1%, pana in anul 2023. 
Sortimentul „vedeta” va ramane cel pe baza de apa, iar in APAC se va inregistra cea mai mare si cea mai rapida crestere a pietei. Ponderea vopselelor pe baza de apa va creste de la 40% in 2018 la 44% in 2023. Regiunea APAC consemneaza o majorare puternica in domeniul constructiilor, datorita careia exista o cerere superioara de vopsele arhitecturale pe baza de apa. Piata de produse conventionale pe baza de solventi si-a pierdut pozitia dominanta si nu o va mai redobandi in viitorul apropiat, datorita cresterii cererii de materiale de finisare ecologice, cu un continut scazut de substante organice volatile (VOC), se mai arata in studiul citat. Pentru informatii suplimentare, www.european-coatings.com
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADLicente bimghid_proiectare

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere