Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ASRO: Schimbarile climatice si digitalizarea, noi provocari pentru standardizare
ASRO: Schimbarile climatice si digitalizarea, noi provocari pentru standardizare
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 25 Sep 2019 08:35
Incertitudinea economica si cea comerciala, schimbarea asteptarilor societatii, impactul schimbarilor climatice si transformarea digitala sunt principalele provocari cu care se va confrunta standardizarea internationala in urmatorii ani. Aceste patru tendinte au fost evidentiate la Adunarea Generala a Organizatiei Internationale de Standardizare (ISO) si vor sta la baza strategiei ISO pentru perioada 2020-2030, informeaza un comunicat al Asociatiei de Standardizare din Romania - ASRO.
Discutiile au avut loc in cadrul evenimentului anual „ISO Week”, care s-a desfasurat anul acesta la Cape Town, in Africa de Sud si s-au axat pe definirea viitoarei strategii a organizatiei pentru perioada 2020-2030.
Cresterea incertitudinii comerciale
„Economia este in mod evident unul dintre cei mai importanti factori ai schimbarii, iar ISO are un rol incontestabil in refacerea credibilitatii valorilor liberului schimb si a multilateralismului”, a afirmat presedintele ISO, John Walter.
In ultimii ani s-a constatat o crestere semnificativa a incertitudinii comerciale, spre deosebire de stabilitatea relativa care a marcat cele doua decenii precedente. Acest lucru este important, intrucat cresterea indicelui de incertitudine comerciala la nivel mondial diminueaza estimarile privind cresterea globala.
Globalizarea a adus cu sine si o crestere-record a capacitatii de productie, dar si cresterea inegalitatii si marginalizarea economica a multor tari aflate in curs de dezvoltare. Este important sa se asigure o crestere economica mai incluziva si, din acest motiv, standardizarea va avea un rol tot mai important in sectorul economic si in cel comercial.
Schimbarea asteptarilor societatii
Schimbarea mentalitatii consumatorilor, dar si a societatii din ultima perioada reprezinta o alta amenintare. Un exemplu in acest sens este economia colaborativa, in care persoanele isi ofera spre inchiriere vehiculele sau apartamentele lor altor membri ai comunitatii.
Standardizarea poate reprezenta o solutie in contextul noilor modele economice care vin cu provocari pentru autoritatile de reglementare si pentru factorii de decizie.
Standardele sunt absolut necesare pentru a sprijini dezvoltarea economiei colaborative, dar si pentru a ajuta industriile traditionale sa se adapteze noilor tendinte.
Nevoia de durabilitate
Comertul international depinde in mare masura de legaturile de transport functionale. Provocarile de mediu, precum furtunile, inundatiile, schimbarile de temperatura sau cresterea nivelului marii vor avea un impact semnificativ asupra infrastructurii de transport, cum ar fi in cazul porturilor maritime. De aceea, este esentiala o evaluare amanuntita a riscurilor, pentru a ne asigura ca ne putem adapta cu succes la schimbarile climatice.
Transformarea digitala
Tehnologiile digitale au inceput sa fie adoptate pe scara larga, iar noile tehnologii (de exemplu, automatizarea, inteligenta artificiala sau tehnologia blockchain) ofera multiple oportunitati pentru organizatii, printre care se regasesc cresterea eficientei, a productivitatii, crearea avantajului competitiv si promovarea inovatiei.
Comunitatea de standardizare trebuie, la randul ei, sa tina pasul cu transformarile digitale, pentru a putea face fata provocarilor viitorului.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergiesSISECAMALLBIMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
CDS
EDIT-Structural
MAKITA
SIGM
noark
SSAB
GEWISS
theda mar
concelex
ELECTROGRUP
AED
Ubitech
leviatan
rigips
VEGO
ERBASU CONSTRUCT
DRS
quadratum
Acvatot 2019
strabag nivel 1
MCA
konsent
CONCEPT STRUCTURE
EURO BUILD
BogArt

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<