Agenda Constructiilor
Miercuri, 01 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CC investigheaza tranzactia prin care Wienerberger preia Brikston
CC investigheaza tranzactia prin care Wienerberger preia Brikston
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 21 Mai 2018 18:20
Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind operatiunea prin care Wienerberger Sisteme de Caramizi SRL preia Brikston Construction Solutions SA pentru a evalua efectele acesteia pe piata producerii si comercializarii de caramizi si blocuri ceramice din Romania.
Wienerberger Sisteme de Caramizi SRL, companie a Grupului Wienerberger, este prezenta in Romania, in principal, in sectorul producerii si comercializarii de caramizi si blocuri ceramice. Wienerberger Sisteme de Caramizi SRL opereaza in Romania patru unitati de productie de caramizi si blocuri ceramice. Grupul Wienerberger este prezent in Romania si in domeniile tiglelor si accesoriilor ceramice pentru invelitori, pavajelor de beton, tevilor de plastic si de ceramica.
Brikston Construction Solutions SA desfasoara, mai ales, activitati de producere si comercializare de caramizi si blocuri ceramice.
Conform legislatiei, trebuie notificata Consiliului Concurentei orice operatiune (concentrare economica) in care sunt implicate companii a caror cifra de afaceri cumulata depaseste echivalentul a 10.000.000 euro si cel putin doua dintre companiile implicate au realizat pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare de 4.000.000 euro. Tranzactia prin care Wienerberger Sisteme de Caramizi SRL preia Brikston Construction Solutions SA. este o concentrare economica ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei.
In urma analizei realizate pana in prezent, Consiliul Concurentei a ajuns la concluzia ca acesta tranzactie este susceptibila sa creeze obstacole semnificative in calea concurentei efective princrearea unei pozitii dominante pe piata producerii si comercializarii de caramizi si blocuri ceramice din Romania, ceea ce ar putea avea ca efect majorarea preturilor.
Avand in vedere ca tranzactia prezinta indoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal si acestea nu au putut fi inlaturate prin angajamentele propuse de Wienerberger Sisteme de Caramizi SRL, Consiliul Concurentei a decis deschiderea unei investigatii. Conform legislatiei, in maximum 5 luni autoritatea de concurenta va emite o decizie prin care tranzactia va fi autorizata sau va fi interzisa sau va fi autorizata cu conditii. Consiliul Concurentei este interesat in obtinerea de observatii si puncte de vedere de la companiile terte, referitor la modul in care aceasta operatiune afecteaza sau poate afecta concurenta pe piata.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19TeraSteelACADALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere