Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CLUJ: Concurs pentru transformarea sustenabila a cladirii Consiliului Judetean
CLUJ: Concurs pentru transformarea sustenabila a cladirii Consiliului Judetean
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 22 Mar 2019 14:12
Sediul Consiliului Judetean Cluj se pregateste sa devina prima cladire publica „verde” din Romania, prietenoasa cu mediul si cu un consum de energie extrem de redus, aproape de zero. In acest scop, forul administrativ clujean a lansat concursului de solutii pentru proiectul „Noul Consiliu Judetean Cluj - Extinderea si modernizarea cladirii sediului Consiliului Judetean Cluj”, proiect ce urmareste certificarea conform standardelor BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) privind cladirile verzi, atat a cladirii existente a Consiliului Judetean cat si a extinderii acesteia. Principalul obiectiv al concursului il reprezinta noul corp de cladire ce urmeaza a fi edificat si conectarea acestuia la sediul actual si la spatiul public.
Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise: "Ceea ce ne propunem prin intermediul acestui proiect este sa asiguram un plus de eficienta activitatii administrative, in special in relatia cu cetatenii. De altfel, o atentie aparte va fi acordata exact acestui aspect, spatiilor destinate relatiilor directe cu publicul. Am gandit aceasta investitie in ton cu ultimele tendinte in domeniu, motiv pentru care am decis transformarea sediului Consiliului Judetean intr-o cladire verde, cu un consum de energie infim, redus aproape la zero".
Organizat cu sprijinul Ordinului Arhitectilor din Romania, concursul de arhitectura, al carui premiu I consta in atribuirea contractului de proiectare cu o valoare estimata de 970.000 de lei, fara TVA, urmareste identificarea celor mai bune solutii pentru extinderea si modernizarea Consiliului Judetean Cluj. Astfel, castigatorul va contracta serviciile de proiectare pentru construirea noului corp de cladire, conectarea cu cel existent, interventiile pe sediul actual al Consiliului Judetean, amenajarile exterioare si sistematizarea verticala pentru intreaga parcela.
In esenta, proiectul isi propune aducerea sub aceeasi cupola, respectiv reunirea in acelasi sediu, a tuturor directiilor din cadrul Consiliului Judetean Cluj, in vederea eficientizarii activitatii acestora. Urmand directiile impuse de normele de certificare ca si cladire verde, imobilul va fi prevazut cu sisteme inteligente de gestionare a utilitatilor precum si de stimulare a mobilitatii alternative prin incurajarea mersului cu bicicleta si prin prevederea unor statii de incarcare pentru autovehicole electrice. Totodata, urmeaza a se realiza un spatiu accesibil pentru persoane cu dizabilitati locomotorii, de vedere sau auz, asigurandu-se accesul tuturor in zona publica, in spatiile de lucru si in spatiile exterioare.
Cladirea va respecta standardul de cladire cu consum de energie aproape zero, insemnand ca va avea un consum maxim de energie primara din surse conventionale (combustibili fosili) de 69 kWh/mp/an si un nivel maxim al emisiilor de CO2 de 19 kg/mp/an. De asemenea, pentru reducerea consumului de energie vor fi implementate solutii pasive, precum sisteme de umbrire pentru evitarea supraincalzirii, ventilare naturala pentru a reduce consumul energetic necesar racirii, bun iluminat natural pentru reducerea consumului de energie din iluminatul artificial, masa termica pentru retinerea si inmagazinarea energiei. Termenul limita de depunere a propunerilor de proiecte este 13 mai 2019, castigatorul concursului de solutii urmand a fi anuntat in data de 20 mai 2019.
 
SISECAMALLBIMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTETotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
SIGM
VEGO
DRS
Arduro
EURO BUILD
rigips
CDS
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
ELECTROGRUP
Acvatot 2019
noark
konsent
concelex
EDIT-Structural
GEWISS
SSAB
theda mar
AED
MCA
Ubitech
quadratum
MAKITA
leviatan
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<