Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Consiliul Concurentei va sanctiona practici de preturi excesive sau de tip cartel
Consiliul Concurentei va sanctiona practici de preturi excesive sau de tip cartel
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 24 Mar 2020 10:37
In actuala situatie de criza generata de pandemia de coronavirus, companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale si sa asigure o distributie echilibrata a acestora. De exemplu, comerciantii cu amanuntul isi pot coordona atat transporturile de marfa, pentru a asigura aprovizionarea de produse de baza din toate domeniile, cat si livrarile la domiciliu pentru persoanele care nu isi pot parasi locuintele.
De asemenea, companiile trebuie sa se asigure ca produsele lor sunt disponibile la preturi competitive. Ca urmare, administratorii platformelor de comert online pot impune masuri pentru limitarea cresterilor nejustificate ale preturilor pentru produsele si serviciile de baza. De asemenea, legislatia in domeniul concurentei permite producatorilor sa stabileasca preturi maxime pentru produsele lor, ceea ce ar putea fi util pentru a limita cresterea nejustificata a preturilor la nivelul distributiei.
Consiliul Concurentei urmareste foarte atent comportamentul companiilor si atrage atentia ca nu va ezita sa ia masuri in cazul in care acestea se angajeaza in practici abuzive (cum ar fi stabilirea preturilor excesive) sau de tip cartel.
Aceste actiuni ale Consiliului Concurentei sunt in concordanta cu politica comuna, adoptata de Comisia Europeana si Autoritatile Nationale de Concurenta prin Reteaua Europeana de Concurenta (European Competition Network - ECN), privind aplicarea regulilor de concurenta in timpul crizei provocate de Coronavirus.
In cazul in care companiile au indoieli cu privire la compatibilitatea unor initiative cu legislatia in domeniul concurentei, acestea pot contacta Autoritatea de Concurenta la adresa Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
CELCO 2020
hilti
leviatan
BMI_Icopal
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
rigips
FRONTALE
viarom
hidroplasto
strabag nivel 1
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere