Agenda Constructiilor
Sambata, 21 Iulie 2018
SAMSUNG 360
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - HEIDELBERGCEMENT: Numerosi liceeni, implicati ca tineri gardieni ai mediului
HEIDELBERGCEMENT: Numerosi liceeni, implicati ca tineri gardieni ai mediului
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 11 Dec 2017 07:58
Peste 117 liceeni au fost implicati in anul 2017 in activitatile de responsabilitate sociala ale HeidelbergCement Romania in calitate de tineri gardieni ai mediului, informeaza un comunicat al companiei. Sub coordonare profesionala, elevii au monitorizat valorile indicatorilor de mediu, intr-un proces educational ce s-a desfasurat in patru etape de-a lungul anului, in toate cele trei fabrici de ciment ale companiei.
Devenit deja traditie, proiectul „Tinerii Gardieni ai Mediului” a demarat in 2013, odata cu prima invitatie inaintata de catre HeidelbergCement Romania elevilor de la liceele din cele trei comunitati-gazda - Fieni, Chiscadaga si Tasca - de a participa, alaturi de responsabilii din fabrici, la monitorizarea si masurarea valorilor indicatorilor de mediu.
„Activitatile de monitorizare din cadrul fabricilor de ciment HeidelbergCement Romania sunt procese complexe prin care ne asiguram ca normele de protectie a mediului sunt respectate si ne bucura ca acesti copii se arata impresionati de complexitatea actiunilor desfasurate. Prin entuziasmul lor ne demonstreaza ca investitiile in dezvoltarea durabila a comunitatilor locale si in tehnologii prietenoase cu mediul sunt si vor ramane prioritare pentru companie”, a declarat Cristian Voinitchi, directorul fabricii de ciment din Fieni.
Fiecare etapa incepe cu vizitarea fabricii, a instalatiei de monitorizare continua a emisiilor, a camerei de comanda si continua cu instructajul realizat de catre responsabilul de mediu cu privire la procedurile de masurare a indicatorilor, cu accesarea istoricului de date si a instrumentelor care asigura monitorizarea continua, elevii vizualizand astfel evolutiile proceselor urmarite.
„Comunicarea transparenta a impactului de mediu si sprijinirea educatiei privind conservarea mediului inconjurator in randul tinerilor sunt principalele obiective ale proiectului «Tinerii Gardieni ai Mediului». Grija pentru mediu este o preocupare permanenta a HeidelbergCement Romania, precum si o responsabilitate pe care trebuie sa o transmitem tinerei generatii”, a precizat, la randul sau, Marius Lupa, directorul fabricii de ciment din Tasca.
Printre indicatorii urmariti se numara oxizii de azot (NOx), dioxidul de sulf (SO2), monoxidul de carbon (CO) si pulberile.
„Valorile inregistrate periodic se situeaza constant sub limitele admise. HeidelbergCement Romania a facut investitii semnificative in ultimii ani in imbunatatirea proceselor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera si conservarea mediului inconjurator in comunitatile in care isi desfasoara activitatea”, a concluzionat Gabriel Rotaru, directorul fabricii de ciment din Chiscadaga.
***
Proiectul de responsabilitate sociala „Tinerii Gardieni ai Mediului” se desfasoara in patru etape in fiecare an in toate cele trei fabrici de ciment ale HeidelbergCement Romania cu scopul de a informa si educa membrii comunitatilor gazda asupra impactului de mediu pe care il are un actor economic. Compania comunica transparent valorile indicatorilor de mediu, care sunt mult sub cele admise de lege in toate fabricile. Pe site-ul oficial al companiei sunt prezentate valorile indicatorilor de mediu, inregistrate in fiecare din cele trei fabrici, din 1998 pana in prezent.
O alta componenta principala a programului este dezvoltarea educatiei privind conservarea mediului inconjurator in randul tinerilor, oferind elevilor cu specializare in protectia mediului si ecologie din comunitatile gazda oportunitatea de a aplica practic notiunile invatate in scoala sub indrumare specializata. Pentru a vizualiza comunicatul in format complet, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

Romeps

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 135 (Iunie-Iulie 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023