Agenda Constructiilor
Luni, 27 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - LafargeHolcim Awards anunta lansarea celei de-a sasea ediii a competitiei
LafargeHolcim Awards anunta lansarea celei de-a sasea ediii a competitiei
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 06 Iun 2019 13:05
Competitia LafargeHolcim Awards urmareste sa atraga proiecte emblematice din partea profesionistilor din domeniu si idei indraznete inscrise la categoria de concurs „Next Generation”, care imbina solutii durabile de constructie cu excelenta arhitecturala. Cea de-a sasea editie a competitiei internationale va primi inscrieri pana la 25 februarie 2020. LafargeHolcim Awards ofera premii in valoare totala de 2 milioane dolari si promoveaza proiectele si conceptele din arhitectura, inginerie, planificare urbana, materiale si tehnologie de constructie.
Editia precedenta a LafargeHolcim Awards, desfasurata in 2017 - 2018, a avut la linia de start 8 proiecte romanesti, iar proiectul primului teatru independent construit in ultimii 70 de ani in Romania, Grivita 53, a primit premiul LafargeHolcim Acknowledgement 2017 Europe (Premiul de Recunoastere LafargeHolcim) pentru regiunea Europa.
Inscrierile pentru principala categorie de concurs a LafargeHolcim Awards includ proiecte de constructii durabile aflate intr-un stadiu avansat de proiectare, cu o mare probabilitate de implementare. Constructia efectiva nu trebuie sa fi inceput inainte de 1 ianuarie 2019. Categoria "Next Generation" identifica concepte vizionare de design si idei indraznete aflate intr-o etapa preliminara de proiectare, inclusiv in ceea ce priveste activitatile de documentare si cercetare. Pentru a participa la aceasta categorie, autorii proiectelor trebuie sa aiba varsta de pana in 30 de ani. Studentii si tinerii profesionisti sunt bineveniti sa se inscrie la categoria principala a LafargeHolcim Awards cu idei care au atins un stadiu avansat de proiectare
Juriile independente de experti din cinci regiuni geografice ale lumii evalueaza inscrierile in functie de obiectivele cuprinzatoare ale LafargeHolcim Foundation pentru constructii sustenabile. Criteriile includ inovatia si transferabilitatea, standardele etice si incluziunea sociala, performanta in utilizarea resurselor si a impactului asupra mediului, viabilitatea si compatibilitatea economica si impactul contextual si estetic. Competitia promoveaza gandirea circulara, ca model de gandire si dezvoltare a economiei circulare, si reducerea emisiilor de CO2 in toate disciplinele de concurs. Totodata, identifica ideile cu cel mai mare potential de adresare a provocarilor actuale cu privire la cresterea urbanizarii si pentru a imbunatati calitatea vietii.
Inscrierea in competitie este gratuita si trebuie facuta in limba engleza folosind un formular online pentru a oferi informatii despre autor, un rezumat al proiectului, detalii tehnice, precum si imagini si / sau ilustratii de proiect.
Incepand cu anul 2003, Fundatia LafargeHolcim promoveaza pe agenda publica tema constructiilor durabile in principal prin intermediul LafargeHolcim Awards, cea mai importanta competitie internationala pentru design durabil. Fundatia este o initiativa a companiei LafargeHolcim, lider mondial in materiale si solutii pentru constructii.
 
hiltiSISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
viarom
siniat
CDS
concelex
theda mar
noark
konsent
Ubitech
leviatan
ness project
quadratum
rigips
strabag nivel 1
MAKITA
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander