Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Ministrul Transporturilor prezent in santier la autostrada Sebes-Turda si Lugoj-Deva
Ministrul Transporturilor prezent in santier la autostrada Sebes-Turda si Lugoj-Deva
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 14 Iun 2019 10:51
Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc si directorul general CNAIR au verificat stadiul lucrarilor la Autostrada Sebes - Turda Loturile 1 si 2 si la Autostrada Lugoj - Deva, Loturile 3 si 4. In cazul lucrarilor la Lotul 1 al Autostrazii Sebes - Turda, Ministrul Razvan Cuc a fost multumit de mobilizarea antreprenorului:
”Desi acest tronson, cand am inceput eu mandatul, in 2017, era mult intarziat, iata ca acum reuseste sa depaseasca ca stadiu fizic cel de al doilea lot, unde lucreaza firma din Grecia, astfel ca avem propriu-zis 70%. Constructorul si-a asumat ca va finaliza pana la sfarsitul anului lotul de autostrada. Lotul 1 este in grafic, felicitari constructorului, a lucrat la structuri, are toate materialele necesare ca sa termine toate structurile, tot ce are nevoie ca si constructii metalice” a precizat Razvan Cuc
In cazul Lotului 2, la momentul efectuarii vizitei s-a constatat un numar redus al utilajelor pe santier. Ministrul Transporturilor a precizat ca in cazul in care situatia de pe Lotul 2 se mentine la fel in urmatoarele doua saptamani, contractul va fi reziliat:
”Eu cred ca a trecut partea cu bataia de joc vis-a-vis de romani si deja sfidati statul roman. Cred ca ati confundat lucrarea la autostrada cu lucrarea la un drum national. Aici lucrati la o autostrada. V-am spus sa va mobilizati. Vad ca nu v-ati mobilizat. Suntem in data de 13 iunie. Sfatul meu, ca sa mentineti contractul, este urmatorul: aveti doua saptamani sa va duceti in piata, sa cautati antreprenori seriosi cu care sa incheiati contracte, pe care sa le declarati la CNAIR, pentru ca CNAIR sa poata sa plateasca subcontractanti romanii pe care ii veti lua (si nu la preturi derizorii) ca sa va finalizeze lucrarea pana la sfarsitul anului. Daca actele nu le vad la CNAIR facute pana la sfarsitul lunii, reziliez contractul.” a declarat Razvan Cuc cu ocazia vizitei pe lotului 2 al Autostrazii Sebes - Turda.
Vizita de lucru a continuat pe santierele autostrazii Lugoj-Deva. Prima oprire a fost pe lotul IV, in zona celebrului „deal al liliecilor”. Aici, municitorii de la la Spedition UMB munceau de zor la terasemente si la consolidarea versantului. Ministrul s-a declarat foarte multumit de modul de lucru al companiei, pe care a felicitat-o public pentru mobilizare.
Potrivit acestuia, lotul 4 al autostrazii Lugoj-Deva va fi gata la sfarsitul lunii iulie 2019. Dar, cu o singura conditie: vremea sa le permita muncitorilor sa lucreze.
„Am terminat de inspectat loturile 1 si 2 din Sebes-Turda, si am venit pe loturile 3 si 4 din autostrada Lugoj-Deva. Prima oprire am facut-o la lotul 4, unde stiti foarte bine ca avem un antreprenor roman, un antreprenor care s-a mobilizat la maximum. Conditiile meteo au fost neprielnice, dar acum ca a prins o raza de soare a lucrat cat s-a putut, sa avanseze la consolidarea versantului. Chiar ii spuneam la constructor si il felicitam, pentru ca daca reusea cineva in Romania sa faca o lucrare de un asemenea grad de complexitate si de anvergura, ala este Umbrarescu. Altcineva nu reusea sa o faca, la ce vad eu la momentul acesta in Romania. Am discutat cu constructorul, care m-a asigurat ca la sfarsitul lunii iulie va fi finalizat acest proiect si va putea fi dat in trafic. Asta cu un singur amendament, si as vrea sa nu fiu interpretat gresit: daca vor continua ploile in ritmul in care au fost in ultima perioada, adica peste 35 de zile de ploi, bineinteles ca va avea o problema”, a declarat ministrul Razvan Cuc.
Ministrul Razvan Cuc a reiterat faptul ca pentru toate lucrarile de infrastructura isi doreste ca termenele sa fie respectate, sa fie respectate standardele de calitate si subcontractorii romani sa fie platiti la timp.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19TeraSteelALLBIMACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere