Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - UE vrea sa atinga neutralitatea privind impactul asupra climei, pana in 2050
UE vrea sa atinga neutralitatea privind impactul asupra climei, pana in 2050
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 29 Nov 2018 18:08
Comisia Europeana a adoptat, in 28 noiembrie, o viziune strategica pe termen lung pentru o economie prospera, moderna, competitiva si neutra din punctul de vedere al impactului asupra climei pana in 2050 - O planeta curata pentru toti. Conform celui mai recent sondaj Eurobarometru, 85% dintre romani, aceeasi proportie ca la nivelul UE, schimbarile climatice sunt de acord ca lupta impotriva schimbarilor climatice si utilizarea mai eficienta a energiei pot genera crestere economica si locuri de munca in Europa.
Vicepresedintele Comisiei responsabil pentru uniunea energetica, Maroš Šefčovič, a declarat: „Nu putem trai in siguranta pe o planeta a carei clima este in afara oricarui control. Insa acest lucru nu inseamna ca, pentru a reduce emisiile, ar trebui sa sacrificam mijloacele de subzistenta ale europenilor. In ultimii ani, am aratat cum pot fi reduse emisiile, creand in acelasi timp prosperitate, locuri de munca locale de inalta calitate si imbunatatind calitatea vietii oamenilor. In mod inevitabil, Europa va continua sa se transforme. Strategia noastra arata acum ca pana in 2050 putem, in mod realist, face in asa fel incat Europa sa devina atat neutra din punctul de vedere al impactului asupra climei, cat si prospera, fara a lasa in urma niciun cetatean european si nicio regiune.”
Strategia arata modul in care Europa poate deschide calea catre neutralitatea din punctul de vedere al impactului asupra climei prin investitii in solutii tehnologice realiste, prin responsabilizarea cetatenilor si prin alinierea actiunilor in domenii-cheie, cum ar fi politica industriala, finantele sau cercetarea, asigurand, in acelasi timp, echitatea sociala pentru o tranzitie echitabila.
Conform celui mai recent sondaj Eurobarometru special (din noiembrie 2018), 84% dintre romani (93% media UE) considera ca schimbarile climatice sunt provocate de activitatea umana. De asemenea, majoritatea romanilor (89%, la o medie UE de 92%) considera ca sunt necesare mai multe astfel de masuri implementate la nivelul statelor membre. Printre efectele schimbarilor climatice care se vor intensifica pana in 2050, romanii au enumerat degradarea solurilor si desertificarea (52%, la o medie europeana de 49%), lipsa hranei si a apei potabile (48%, fata de 63% media UE) si nu in ultimul rand raspandirea bolilor infectioase si a epidemiilor (44%, la o medie UE de 34%).
Raspunzand invitatiei adresate de Consiliul European in martie 2018, viziunea Comisiei pentru un viitor neutru din punctul de vedere al impactului asupra climei inglobeaza aproape toate politicile UE si respecta obiectivul Acordului de la Paris de a mentine cresterea temperaturii mult sub 2°C si de a continua eforturile pentru mentinerea acesteia la nivelul de 1,5°C. Pentru UE, rolul de lider mondial in ceea ce priveste neutralitatea din punctul de vedere al impactului asupra climei inseamna realizarea acestui lucru pana in 2050.
Etapele urmatoare
Comisia Europeana invita Consiliul European, Parlamentul European, Comitetul Regiunilor si Comitetul Economic si Social sa analizeze viziunea UE privind o Europa neutra din punctul de vedere al impactului asupra climei pana in 2050. Pentru a-i pregati pe sefii de stat si de guvern din UE sa dea un nou contur viitorului Europei in cadrul Consiliului European din 9 mai 2019 de la Sibiu, ministrii din cadrul tuturor formatiunilor relevante ale Consiliului ar trebui sa desfasoare dezbateri politice de amploare privind contributia domeniilor lor de politica la viziunea de ansamblu.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
viarom
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
theda mar
CDS
siniat
MAKITA
ness project
quadratum
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
concelex
leviatan
EDIT-Structural
Ubitech
rigips

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander