Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - BNS solicita clasei politice initierea reformei fiscale pe piata muncii din anul 2024
BNS solicita clasei politice initierea reformei fiscale pe piata muncii din anul 2024 Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 14 Mai 2024 13:52
Blocul National Sindical (BNS) informeaza ca, in urma protestului organizat ieri, 13 mai 2024, o delegatie a organizatiei a fost primita la consultari de catre o echipa din Ministerul Finantelor, condusa de secretarul de stat Daniela Pescaru. In cadrul intalnirii, delegatia BNS a solicitat echipei MF masuri privind reducerea fiscalitatii pe munca si demararea de urgenta a unei reforme fiscale, in care sa fie implicate si consultate inclusiv sindicatele si patronatele. De asemenea, delegatia BNS a transmis echipei MF ingrijorarile cu care se confrunta confederatia in ceea ce priveste cresterea datoriei publice si in ceea ce priveste posibilele semnale din spatiul public legate de stabilirea unor viitoare cote pentru impozitele pe venit/ impozitare progresiva. Totodata, delegatia BNS a transmis echipei Ministerului Finantelor ca a solicitat Guvernului un raport de informare privind nivelul redeventelor percepute de Executiv.
BNS si cele 29 de federatii afiliate au demarat luni, incepand cu ora 10:00, un miting in fata Guvernului Romaniei, sub sloganul "Respect pentru munca si cei care muncesc! Lucratorii din Romania nu mai vor sa fie cobaii experimentelor fiscale!".
 
 
"Tema principala a protestului nostru o reprezinta fiscalitatea in Romania. Astazi avem o situatie urata pentru cei care intra in categoria sociala a salariatilor. Noi suntem cei care suportam cele mai mari biruri. Lucru acesta trebuie sa se opreasca. De ce facem acest protest si de ce incepem aceasta campanie? Pentru ca vrem ca anul acesta, cand oamenii vor vota, sa voteze in cunostinta de cauza. Nu vrem sa ne mai trezim in campanie electorala cu mesaje de genul: "Va promitem ca o sa crestem salariile", "O sa crestem pensiile", "O sa facem nu stiu ce alte dracovenii". Inainte de toate vor trebui sa explice de unde acesti bani, iar bani nu vin decat din sistemul de taxe si de impozite. Avem o obligatie asumata in relatia cu Comisia, esalonul de reforma fiscala al Romaniei. Vrem sa stim in clar despre ce e vorba in acest demers, pentru ca daca vor veni din nou sa impoziteze suplimentar munca vom avea o problema si vor avea o problema mai mare cu noi. Vrem sa vedem ce ganduri au cu impozitarea capitalului, a averilor, cu nivelul redeventelor. Ganditi-va ca, in medie, sunt de trei ori mai mici decat media Uniunii Europene", a declarat Dumitru Costin, presedintele BNS, la protestul organizat in Piata Victoriei.
Potrivit BNS, la protest au participat in jur de 2.000 de persoane.
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
strabag nivel 1
Arduro
quadratum
Acvatot 2019
Ubitech
rigips
noark
siniat
ness project
leviatan
BogArt
viarom
theda mar
concelex
CONCEPT STRUCTURE
CDS
MAKITA
konsent
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander