Agenda Constructiilor
Vineri, 04 Decembrie 2020
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - eJobs: Atragerea specialistilor genereaza o competitie puternica intre angajatori
eJobs: Atragerea specialistilor genereaza o competitie puternica intre angajatori Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 22 Oct 2020 11:32
In primele 9 luni ale anului candidatii din categoria white collar au avut la dispozitie aproape 200.000 de joburi noi scoase in piata de angajatorii din Romania si din strainatate. Dintre acestea, 26.000 au fost postate in luna septembrie, in timp ce candidatii blue collar (fara studii superioare) au putut aplica la aproximativ 21.000 de oferte de job. De altfel, la nivelul intregului an numarul de locuri de munca destinate specialistilor a fost mai mare cu aproximativ 20.000 decat cele din segmentul blue collar.
”Specialistii sunt in continuare cautati in piata, inclusiv in aceasta perioada. Este suficient sa ne uitam la IT sau la banking, unde nu a existat un impact atat de puternic in urma schimbarilor din ultimele luni. Vedem un numar destul de mare de joburi si in sectoarele mai creative, precum marketing sau comunicare. La fel se intampla si in cazul managerilor. Totodata, daca pentru joburile blue collar acum recrutorii gasesc mai repede candidati, pentru cele de specialisti inca exista o competitie puternica intre angajatori pentru a-i atrage pe cei cu adevarat relevanti intr-un timp cat mai scurt”, declara Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.
In ceea ce priveste orasele in care se cauta cei mai multi specialisti cu studii superioare, pe primul loc se afla Capitala, urmata de Cluj Napoca, Timisoara, Iasi si Brasov. ”Investitiile care s-au facut in ultimii ani in aceste orase au crescut implicit si nevoia de candidati. Sa nu uitam ca vorbim de puternice centre universitare, iar multe business-uri si-au deschis sedii aici tocmai pentru a putea avea acces imediat la pepiniera de absolventi”, explica Bogdan Badea.
De cealalta parte, pentru joburile blue collar, cele mai multe oferte vin din tot din partea angajatorilor din Capitala, insa urmatoarele locuri aduc o schimbare - urmeaza Brasov si abia apoi Timisoara, Cluj Napoca, Iasi si Constanta.
O alta modificare importanta in acest an a fost legata de faptul ca a crescut numarul de optiuni pentru candidatii cu studii superioare care vor sa lucreze in afara tarii. Angajatorii straini cauta in aceasta perioada mai multi specialisti (in special pentru sectorul medical) decat muncitori, in ciuda faptului ca romanii prefera, cel putin momentan, sa aplice pentru joburile din tara. In perioada ianuarie-octombrie 2020, aproximativ 5,5 milioane de aplicari din partea candidatilor cu studii superioare au fost inregistrate pe www.ejobs.ro.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKALLBIMCOVID-19elmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CELCO 2020
rigips
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere