Agenda Constructiilor
Marti, 21 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - GENESIS: Angajatii considera ca biroul ideal trebuie sa fie intr-un campus
GENESIS: Angajatii considera ca biroul ideal trebuie sa fie intr-un campus Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de AG&F 16 Apr 2024 13:40
Angajatii de astazi nu cauta doar un simplu loc de munca, ci aspira la un mediu de lucru care sa le ofere o experienta completa si sa le permita sa imbine activitatea profesionala cu momentele recreative si de relaxare. Potrivit unui sondaj realizat de Genesis Property, din cei 1.247 de respondenti reprezentand mai multe generatii la nivel national, aproape 61% dintre angajati considera ca biroul ideal trebuie sa fie intr-un campus cu multe facilitati si optiuni pentru viata la birou si timpul liber, cu spatii diferite unde pot lucra in functie de nevoile lor.
Din perspectiva beneficiilor, lucrul intr-un birou ideal aduce contributii semnificative pentru angajatii din toate generatiile. Aproape 60% dintre acestia considera ca un astfel de mediu imbunatateste starea lor de bine si sanatate, in timp ce 50% apreciaza ca sporeste productivitatea si eficienta muncii. De asemenea, aproape jumatate din respondenti (49%) percep lucrul intr-un birou ideal ca fiind esential pentru realizarea unui echilibru intre viata profesionala si timpul liber.
 
 
„Un element esential al biroului ideal al vremurilor actuale este comunitatea vibranta pe care o promoveaza. Un campus modern ar trebui sa fie un loc unde angajatii se simt parte dintr-o comunitate unita, unde colaborarea si schimbul de idei sunt incurajate si unde fiecare angajat este apreciat pentru contributia sa unica. Prin combinarea facilitatilor moderne, a flexibilitatii operationale si a unei culturi organizationale puternice, un astfel de campus devine un mediu propice pentru inovatie, creativitate si performanta pe termen lung. Astfel, investitia intr-un birou modern si versatil nu este doar o necesitate, ci o oportunitate pentru companii de a-si atrage si mentine cei mai talentati angajati si de a-si consolida pozitia pe piata intr-o lume competitiva si in continua schimbare”, subliniaza Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property.
Pe langa oportunitatile de promovare si crestere a salariului (55%), pachetul de beneficii extrasalariale (46,2%) si modul de lucru hibrid (41%), peste 30% dintre respondentii de toate varstele considera colaborarea cu echipa, mediul de lucru si facilitatile drept aspecte foarte importante atunci cand iau in considerare un nou job. 
De altfel, aproape jumatate dintre angajatii romani care au raspuns la sondajul Genesis Property considera ca principala facilitate pe care ar trebui sa o aiba biroul ideal este accesul la cele mai moderne tehnologii si instrumente. Altii prefera zonele destinate interactiunii si colaborarii cu colegii (36,5%), spatiile verzi si extinse in imediata apropiere a biroului (30%) sau spatiile pentru socializare la birou si in timpul liber (29%). Un campus cu multe facilitati este considerat ideal de catre angajatii de toate varstele pentru ca ofera o varietate de optiuni pentru a petrece timpul liber si a face fata stresului cotidian. Aici, angajatii ar avea acces la zone de relaxare, sali de sport si restaurante care sa le permita sa-si incarce bateriile si sa se simta inspirati.
 
 
In termeni de beneficii pentru sustenabilitate pe care ar trebui sa le aiba birourile, majoritatea respondentilor au mentionat iluminatul interior si exterior cu tehnologie LED pentru consum eficient (51,7%), echipamentele si instalatiile de incalzire si racire eficiente energetic (51%), importanta panourilor fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie (47%), precum si utilizarea senzorilor pentru monitorizarea si reducerea consumului de utilitati (32,5%). De asemenea, putin peste 20% dintre respondenti au subliniat importanta statiilor de incarcare pentru masinile electrice.
Genesis Property inoveaza si raspunde provocarilor actuale si nevoilor viitoare pe piata muncii cu YUNITY Park, un concept imobiliar inovator ce redefineste complet experienta angajatilor. Pe langa spatiile de birouri ultramoderne, care respecta cele mai inalte standarde de sustenabilitate, atractiile principale ale campusului YUNITY Park includ o padure urbana de 1.000 de metri patrati si un amfiteatru in aer liber cu o capacitate de 1.500 de persoane. De asemenea, in spatiul public au fost construite special alei pietonale si o promenada etajata pe o lungime de 2.000 de metri, precum si oglinzi de apa in trepte si spatii creative pentru relaxare, intalniri si evenimente. Faza II a proiectului a fost finalizata anul trecut, in urma unei investitii de 20 de milioane de euro, iar YUNITY Park va intra anul acesta in ultima etapa de dezvoltare, cu accent pe experientele oferite angajatilor.
Sondajul Genesis Property a analizat care este parerea romanilor despre revenirea la birou si a fost desfasurat in martie 2024, la nivel national, prin platforma iVox, pe un esantion total de 1.247 utilizatori de internet din Romania. Circa 48% dintre participanti sunt de sex feminin, iar peste 51% au un venit net mai mare de 4.000 de lei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
siniat
CDS
konsent
noark
viarom
strabag nivel 1
leviatan
concelex
theda mar
ness project
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
rigips
EDIT-Structural
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander