Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - Primul program interdisciplinar de internship din industria constructiilor
Primul program interdisciplinar de internship din industria constructiilor Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 25 Mai 2023 12:04
Parteneriat intre patru dintre cei mai importanti jucatori din industrie si Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti

SBR Soletanche Bachy, PSC Group, Metrik Architecture si Professional Consulting Engineers lanseaza primul program interdisciplinar de formare din industria constructiilor, printr-un parteneriat cu Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB). Prin intermediul acestui internship, unic in Romania, 10 studenti din anul al III-lea vor avea acces la o perspectiva integrata asupra industriei si asupra principalelor specializari care compun un proiect de constructii.
 
De la dezvoltator la arhitectura, proiectare si fundatii speciale: o perspectiva 360 asupra industriei
In contextul programului de internship si formare, studentii au posibilitatea sa invete si sa lucreze intr-un cadru real, trecand prin toate disciplinele importante: de la ce inseamna dezvoltarea unui proiect pana la elemente legate de arhitectura, proiectare si fundatii speciale.
Stagiul are o componenta practica importanta, care presupune nu doar acumularea de cunostinte teoretice, ci si vizite pe santier, respectiv dobandirea de abilitati esentiale pentru buna desfasurare a unui proiect de constructii, cum ar fi realizarea de bugete si efectuarea de masuratori si calcule.
 
O luna de experienta de invatare cu aplicabilitate imediata
Programul se va desfasura intre 19 iunie si 14 iulie si presupune participarea la aproximativ 120 de ore cumulate, incluzand implicarea directa in activitatea a 4 companii importante din domeniu: PSC Group, Metrik Architecture, Professional Consulting Engineers si SBR Soletanche Bachy.
PSC Group, fondat in 1997, cu capital 100% romanesc, este dezvoltatorul proiectului imobiliar WIN Herastrau. Metrik Architecture este un birou de arhitectura cu experienta in realizarea de proiecte foarte diferite: de la locuinte colective si individuale pana la hale industriale, facilitati comerciale, cladiri de birouri sau hoteluri. Professional Consulting Engineers este o companie fondata in 2015, ce furnizeaza servicii de proiectare in domeniul ingineriei civile. SBR Soletanche Bachy este o companie specializata in solutii geotehnice complexe si fundatii speciale, cu o prezenta de 30 de ani pe piata din Romania.
Obiectivele comune ale celor patru initiatori vizeaza subiecte ca: familiarizarea tinerilor cu terminologia specifica domeniului; acumularea de cunostinte cu privire la criteriile de selectie a materialelor de constructii si tehnologii de executie; probleme si dileme frecvente, cu focus pe relatia cu constructorul; elemente de cultura organizationala si management; comunicarea profesionala si canale de relationare specifice mediului de lucru; exemplificarea si aplicarea unor cunostinte dobandite in mediul academic; informatii generale despre practici si metode de lucru asociate cu sustenabilitatea si eficienta energetica, respectiv perspective asupra conceptului de smart city si modele practice existente in acest sens.
 
Necesitatea de colaborare si dorinta de a oferi un suport in alegerea carierei: la baza experientei de invatare din program
Programul de internship isi propune cresterea accelerata a competentelor in domeniu ale viitoarelor generatii de profesionisti, o orientare mai buna in cariera, precum si intelegerea in profunzime a componentei de interdisciplinaritate si de colaborare dintre toti specialistii ce participa la dezvoltarea unui proiect de constructii.
 
De-a lungul timpului, am observat ca noile generatii de profesionisti au nevoie de mai mult ghidaj si de o experienta directa legata de ce inseamna un proiect real de constructii. Prin intermediul acestui program, ne dorim sa-i conectam pe studenti mai usor cu piata muncii si cu cerintele actuale din industrie, oferindu-le posibilitatea de a face alegeri constiente, cu privire la viitorul lor profesional. Ma bucur foarte mult si pentru colaborarea pe care am initiat-o astfel cu PSC Group, Metrik Architecture si Professional Consulting Engineers – si cred ca este nevoie de mai multe astfel de abordari colaborative in industria noastra”, a declarat Lóránd Sata, Director General SBR Soletanche Bachy Fundatii.
 
Domeniul nostru de activitate – dezvoltare imobiliara – este prin excelenta unul integrativ. Pentru un proiect reusit, este absolut necesara o buna coordonare intre arhitecti, constructor, ingineri si alti specialisti din discipline conexe. Consider ca a cultiva spiritul de echipa si a-i ajuta pe studenti sa inteleaga importanta acestei sincronizari inca de la inceput – sunt esentiale. Ne dorim ca acest program sa contribuie la o generatie noua de profesionisti, cu o viziune mai ampla asupra viitoarei lor activitati, mai in masura sa decida ce rol li se potriveste intr-o companie si cu abilitati mai solide in raport cu colegii lor din alte tari”, a completat Irina Stoenescu, Vice-Presedinte PSC Group.
 
Proiectarea este un proces multidisciplinar, in cadrul caruia colaborarea eficienta este cheia succesului. Este vital pentru un bun proiectant sa inteleaga si provocarile celorlalti actori implicati in acest proces comun. Experienta de invatare pe care o oferim in cadrul programului de internship are ca scop sa oferim un context pentru ca viitorii specialisti in constructii sa se intalneasca cat mai rapid cu situatii reale din piata. Sunt convins ca acest lucru va duce la o industrie a constructiilor care va continua sa evolueze si la un mediu construit mai bun”, a explicat Vlad Balosin, Fondator si General Manager Metrik Architecture.
 
 
In cadrul mediului academic, se acumuleaza informatiile de baza necesare intrarii in domeniul constructiilor. Prin acest program de internship, ne dorim sa construim pe fundatia asigurata de facultate, astfel incat participantii sa aiba o intelegere cat mai clara a domeniului proiectarii structurilor de rezistenta. Un astfel de program poate reprezenta un start bun in cariera – si ne bucuram ca putem sa transmitem cat mai mult din experienta noastra, in acest scop”, a concluzionat Bogdan Radu, Administrator Professional Consulting Engineers.
 
 
Studentii vor fi selectati si propusi de catre Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, iar la finalul programului de internship, exista posibilitatea de angajare in cadrul companiilor care au initiat acest parteneriat, in functie de rezultatele, evolutia si abilitatile pe care participantii la program le arata.
 
SBR Soletanche Bachy Romania este una dintre principalele companii specializate in solutii geotehnice complexe si fundatii speciale de pe piata locala. Compania este parte din grupul de origine franceza Soletanche Bachy, lider mondial in domeniu, cu o traditie si o activitate de peste 100 de ani. Pe plan local, compania este prezenta de 30 de ani si se bazeaza pe o echipa de peste 120 de specialisti, cu ajutorul carora este implicata atat in proiecte din sectorul privat (retail, rezidential, office, industrial), cat si din domeniul public.
 
Fondata in 1997, PSC Group este o afacere de familie cu capital 100% romanesc. S-a afirmat pe piata de constructii si imobiliara din Romania, prin dezvoltarea de proiecte menite sa ridice calitatea vietii si sa respecte principiul armoniei in modelarea spatiului. Cel mai recent exemplu este ansamblul rezidential WIN Herastrau, destinat segmentului premium. Prin departamentele interne si diviziile asociate, PSC Group acopera 360° serviciile domeniului: dezvoltare de proiecte, property management, consultanta tehnica, arhitectura si design interior, proiectare rezistenta si project management.
 
Metrik Architecture este un birou de arhitectura devotat in egala masura creativitatii, cat si rigorilor profesionale. Avand un portofoliu larg, ce include locuinte colective si individuale, restaurari si extinderi, hale industriale, facilitati comerciale, cladiri de birouri si hoteluri, echipa Metrik intelege ca investitorii trebuie sa echilibreze calitatea inalta cu profitabilitatea in fiecare proiect. Reusita depinde de un proces coerent, bine gandit si executat. De aceea, eforturile studioului sunt orientate spre rezultate aliniate cu interesele clientilor si spre o estetica atragatoare si atemporala.
 
Professional Consulting Engineers a fost infiintata in 2015 de catre Bogdan Radu si Dragos Mihaila. Compania ofera servicii de proiectare in domeniul constructiilor civile si industriale, fiind specializata in proiectarea structurilor de rezistenta. Portofoliul PCE include clienti din majoritatea oraselor importante din Romania, cum ar fi: Bucuresti si zonele limitrofe, Timisoara, Cluj, Oradea, Craiova, Deva. De-a lungul timpului, compania a avut colaborari semnificative si cu parteneri din Germania, Islanda si Madagascar. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
concelex
EDIT-Structural
strabag nivel 1
rigips
viarom
quadratum
theda mar
noark
ness project
CONCEPT STRUCTURE
siniat
Ubitech
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
konsent
Acvatot 2019
CDS

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander