Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iunie 2020
Home - Stiri - PREMIILE EURO-CONSTRUCTII - 3M: Inovatie neintrerupta in mai mult de un secol de activitate
3M: Inovatie neintrerupta in mai mult de un secol de activitate
Premiile EURO-Constructii Publicat de Ovidiu Stefanescu 28 Iul 2015 15:23
In cadrul ceremoniei de decernare a premiilor acordate cu ocazia Conferintei Internationale pentru Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica 2015, aflate la cea de-a patra editie, compania 3M a primit trofeul EURO-Constructii, la sectiunea "Inovatie si Tehnologie". Distinctia recompenseaza, astfel, o intensa activitate de cercetare-dezvoltare care a caracterizat societatea nord-americana inca de la infiintarea sa, in urma cu peste un secol. In prezent, 3M realizeaza vanzari de peste 31,8 miliarde USD, promovand pe plan mondial o serie de marci care au devenit etaloane unanim recunoscute pentru o multitudine de sectoare de activitate. Implicat in cinci domenii distincte (bunuri de larg consum, electronica si energie, sanatate, industrie, securitate si grafica), grupul livreaza solutii inteligente inclusiv pentru segmentul constructiilor, la a carui dezvoltare a contribuit direct in ultimii ani, cand accentul s-a pus tot mai puternic pe eficienta energetica, fiabilitate si calitate.
 
Prezenta pe toate meridianele globului, cu o cota a exportului de 63%
Contributia 3M la transformarea dinamica a cladirilor in locuri mai sigure si mai confortabile pentru ocupantii lor este incontestabila. Elementele dupa care s-a ghidat strategia de dezvoltare a companiei sunt reprezentate de onestitate si integritate in toate actiunile intreprinse, oferta catre parteneri si beneficiari a unor tehnologii deosebite si a unor servicii pe masura acestora, asigurarea unor randamente optime pentru actionari printr-o crestere globala si sustenabila, respectarea valorilor ecologice si sociale, valorificarea si incurajarea dezvoltarii abilitatilor angajatilor proprii etc. Rezultatele acestei politici, care pare idealista la prima vedere, sunt pe masura obiectivelor ambitioase stabilite inca de la infiintarea companiei. Astfel, peste 63% din cifra de afaceri (20,1 miliarde USD) se realizeaza din livrari pe pietele externe, operatiunile de productie efectuandu-se in peste 70 de state de pe intregul mapamond. Solutiile 3M sunt disponibile in mai mult de 200 de state, in majoritatea acestora marca "Scotch" fiind sinonima cu banda adeziva. Cei aproape 90.000 de angajati ce actioneaza pe plan global sunt antrenati intr-un continuu proces de perfectionare, ce se constituie in baza dezvoltarii viitoare a companie, inclusiv prin lansarea de noi solutii. Aceasta strategie este vizibila mai ales prin initiativa 3M Venture, propusa pentru a incuraja formarea unui context atotcuprinzator de inovare. Prin divizia respectiva, grupul se implica in dezvoltarea afacerilor promitatoare, asigurand firmelor partenere un suport financiar solid, precum si consilierea necesara, in vederea crearii de valoare adaugata pentru ambele entitati.
 
Crestere organica a vanzarilor, incurajata de politicile de cercetare-dezvoltare
Cu ocazia celei mai recente interventii publice, presedintele si CEO 3M, Inge G. Thulin, a subliniat faptul ca, in pofida unei conjuncturi economice nefavorabile si a aprecierii masive a valutei nord-americane, 3M a reusit sa raporteze o crestere organica semnificativa a vanzarilor, continuand, totodata, implementarea strategiei de investitii pentru asigurarea succesului pe termen lung, mai ales prin programe sustinute de cercetare-dezvoltare, precum si prin politici coerente de achizitii. Astfel, la nivelul primului trimestru din actualul exercitiu financiar, divizia de Electronica si Energie a raportat rezultate de 1,3 miliarde USD, in crestere cu 0,8% fata de intervalul de referinta. Pe piata energetica, livrarile s-au contractat usor, pe fondul declinului cererii din domeniul surselor regenerabile, in vreme ce sectorul electric a consemnat o conservare a rezultatelor de anul trecut. Pentru intregul an  fiscal, previziunile sunt optimiste, managementul 3M mizand pe o crestere a cifrei de afaceri cuprinsa intre 3% si 6%.
 
Produse avansate pentru industria energetica si cea a constructiilor
Dintre solutiile 3M care sunt frecvent utilizate in domeniul constructiilor se remarca foliile destinate imbunatatirii performantelor pachetelor de geam termoizolant. Acestea contribuie la cresterea gradului de confort al ocupantilor cladirilor moderne, permitand accesul luminii si limitandu-l pe cel al energiei termice. De asemenea, foliile respective au un impact real in ceea ce priveste reflexia radiatiilor ultraviolete si contracareaza cu succes actele de vandalism. In portofoliul companiei mai sunt incluse produsele de protectie si securizare, care confera geamului elasticitate, asigurand claritate si rezistenta in timp. Totodata, gratie proprietatilor superioare antiefractie, au un impact major in prevenirea criminalitatii, prin intarzierea semnificativa a timpului de patrundere a infractorilor in incinte. Pe segmentul energiei solare, de peste trei decenii, 3M promoveaza un pachet de materiale avansate (pelicule filmate, benzi, solutii de acoperire, adezivi etc.), destinate imbunatatirii performantei panourilor fotovoltaice, a fiabilitatii acestora, precum si scaderii costurilor de productie. Alte domenii in care grupul se implica in mod activ sunt cele ale accesoriilor pentru cabluri electrice (tehnologia "retractabil la rece"), sistemelor de infrastructura a centrelor de date, solutiilor de protectie anticoroziva a conductelor si fitingurilor folosite in domeniul constructiilor - si nu numai.
 
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMC4E FORUMACADCOVID-19TeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere