Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - STERA Chemicals estimeaza vanzari record de 45 milioane euro, in anul 2021
STERA Chemicals estimeaza vanzari record de 45 milioane euro, in anul 2021
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 25 Nov 2021 13:31
Anul 2021 a insemnat vanzari record pentru Stera Chemicals, unul dintre cei mai mari importatori si distribuitori romani de materii prime chimice. La finalul primelor 9 luni ale anului, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 35 de milioane de euro, cea mai mare de la infiintare, in urma cu 22 de ani, reprezentand o crestere de peste 120% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Stera Chemicals a comercializat peste 20.000 de tone de marfa, cu peste 55% mai mult fata de cantitatea livrata in 2020. Cea mai mare crestere inregistrata a fost pe segmentul materiilor prime pentru constructii, unde cifra de afaceri a crescut cu peste 250% comparativ cu 2020, urmat de cel al industriei de lacuri si vopsele, segment cu peste 100% mai mare. Tot 2021 a adus pentru Stera Chemicals si cea mai mare valoare a vanzarilor lunare: 7 milioane de euro.
„La finalul anului estimam ca vom atinge un nivel record al vanzarilor de peste 45 milioane de euro”, spune Alecsandru Rasidescu, CEO Stera Chemicals.
Cresterile vanzarilor de materii prime vin dupa ce in 2020, activitatea inregistrase scaderi pe toate segmentele. Cele mai mari, de peste 60%, au fost in departamentul de cauciuc si plastice, cauzate de oprirea sau reducerea activitatii unor producatori locali. Pentru a depasi acest impediment, Stera a ales sa se concentreze pe specialitati, produse care se folosesc in cantitati reduse, dar care au o valoare mare. Este vorba de aditivi spre exemplu, care, adaugati intr-o concentratie mica in procesul de fabricatie, imbunatatesc considerabil performantele produsului finit. Un alt tip de specialitati sunt polimerii tehnici speciali, substante active cu proprietati dezinfectante, pigmenti sau coloranti speciali rezistenti la temperaturi inalte.
„In ultimul an ne-am largit portofoliul cu o serie de dezinfectanti si conservanti industriali, care pot fi folositi atat in protectia materialelor, cat si in tratarea apelor de proces, precum si rasini si sisteme epoxidice sau metacrilice speciale, aditivi de proces, diverse sorturi de cauciuc cu performante speciale”, explica Alecsandru Rasidescu.
Una dintre cele mai inovatoare companii din industrie
In ultimii ani, viziunea business-ului s-a schimbat, scopul principal fiind in prezent acela de a transforma Stera Chemicals intr-un lider regional care va construi in tara si un hub prin intermediul caruia sa poata distribui competitiv materii prime in Europa de Sud-Est.
Indeplinirea acestui scop presupune un proces de inovare la nivelul intregii organizatii, care vizeaza tranzitia integrala la energii sustenabile, precum si digitalizarea proceselor operationale in vederea transformarii companiei intr-un paperless office si intr-un business ”verde”.
„Am implementat un proces de automatizare a ecosistemului nostru de business, privind circulatia interna a documentelor, sistemul de raportare si bugetare pentru extragerea zilnica a datelor din ERP si actualizarea bazelor de date, precum si automatizarea proceselor financiare si managementul fluxului de numerar”, completeaza CEO-ul Stera Chemicals.
 
Investitii de 400.000 de euro
Compania a investit 400.000 euro intr-un data center care contine, printre altele, si un server de Business Intelligence, instrument care faciliteaza procesul decizional intern si care este totodata un liant intre diviziile de logistica si comercial, respectiv cea dedicata clientilor. Serverul actualizeaza informatiile si rapoartele in fiecare noapte, conectandu-se la toate bazele de date interne, si permitand astfel angajatilor sa ia decizii de business performante in timp real si sa acceseze rapoarte personalizate specifice activitatilor desfasurate.
Pentru imbunatatirea managementului relatiilor cu clientii, compania investeste in prezent intr-o platforma B2B care le permite acestora sa-si acceseze rapid facturile si documentele care atesta calitatea produselor achizitionate, de la buletine de analiza, fise de siguranta si pana la documentatia tehnica si diverse tipuri de certificate.
„Lucram in prezent la interconectarea sistemelor noastre astfel incat fiecare client, cand acceseaza platforma B2B, sa poata vedea preturile si stocurile actualizate pentru produsele folosite si sa poata inregistra o comanda in timp real. Pentru comenzile plasate electronic, un robot va emite si transmite automat atat confirmari de comanda catre client, comanda catre depozit pentru a fi pregatita, cat si comanda de transport”, mai spune CEO-ul Stera Chemicals.
O alta investitie recenta a companiei, care va fi deplin functionala in aproximativ 2 luni, este un sistem CRM de top, cu ajutorul caruia clientii primesc raspuns rapid la solicitari, avand la dispozitie si un chat online pentru contact direct cu departamentul comercial. Sistemul urmeaza a fi integrat in scurt timp cu platformele online ale companiei, platforma B2B, precum si cu sistemul ERP. Actiunile de management vor fi completate de campanii de informare legate de tendintele pietei si de solutiile de sprijin ale Stera Chemicals pentru producatorii cu care colaboreaza. In CRM va fi integrata pe parcurs si monitorizarea timpilor de livrare a comenzilor catre clienti, pentru posibilitatea de a interveni in cazul aparitiei unor intarzieri.
Planurile de viitor ale Stera Chemicals continua pe calea inovatiei, compania vizand alocarea unor sume considerabile in digitalizare si robotizare astfel incat clientii sa se poata bucura de o experienta unica, profesionista si complet digitala. Acestea vor fi completate de extinderea gamei de produse si de expansiunea externa prin noi sucursale in Europa. In prezent, Stera Chemicals acopera 12 piete externe fara prezenta in teritoriu.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
noark
ness project
CDS
concelex
strabag nivel 1
theda mar
viarom
Ubitech
quadratum
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
siniat
EDIT-Structural
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
rigips

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander