Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Decembrie 2024
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ABB lanseaza prima solutie virtualizata de protectie si control centralizat din lume
ABB lanseaza prima solutie virtualizata de protectie si control centralizat din lume
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 25 Ian 2023 13:39
ABB lanseaza prima solutie virtualizata de protectie si control cu Smart Substation Control and Protection SSC600 SW. Produsul virtualizat permite clientilor sa utilizeze hardware-ul ales de ei si sa beneficieze de acces cu aceeasi functionalitate dovedita de protectie si control, asemanatoare solutiei la cheie ABB.
SSC600 SW reprezinta versiunea virtualizata a dispozitivului Smart Substation Control and Protection SS600. In anul 2018, ABB a introdus aceasta abordare revolutionara de protectie si control (P&C) in retelele de distributie, in care toate functionalitatile P&C sunt centralizate intr-un singur dispozitiv. Un dispozitiv SSC600 poate gestiona sarcinile a 30 de relee de protectie. Centralizarea acestei functionalitati in statiile electrice reduce complexitatea retelei si vine in sprijinul unui management optim si de lunga durata al activelor, alaturi de o reducere de pana la 15% a costurilor pe tot parcursul ciclului de viata al statiei electrice.
 
De ce virtualizare?
Exista multe motive pentru care virtualizarea devine din ce in ce mai mult o practica standard pentru arhitectura IT in companiile din intreaga lume. Prin implementarea virtualizarii, un server poate deveni mai multe masini virtuale astfel inlocuind modelul traditional „un computer, o aplicatie”. Pe masura ce utilizatorii pot imbina mai multe functionalitati pe mai putine dispozitive fizice, acestia sunt capabili sa reduca spatiul si administrarea necesare. Cu alte cuvinte, virtualizarea permite operatorilor sa profite la maximum de hardware-ul lor, reducand in acelasi timp costurile si obtinand o mai mare eficienta.
 
ABB prezinta SSC600 SW
Clientii pot alege acum SSC600 SW si nu mai sunt legati de un hardware specific, permitandu-le astfel sa isi optimizeze infrastructura IT. Prin gestionarea mai multor sisteme de pe o singura platforma, acestia pot reduce numarul si tipul dispozitivelor hardware din statiile electrice. Acest lucru simplifica foarte mult efectuarea activitatilor de mentenanta. Separarea inerenta a functionalitatii de hardware (virtualizarea) permite upgrade-uri integrate, la nivelul intregului sistem cat si functionalitati suplimentare, fara a impune necesitatea unui nou hardware. De exemplu: un dispozitiv SSC600 poate proteja 30 de celule, in timp ce printr-o abordare virtualizata, clientii pot instala mai multe instante SSC600 SW pe un singur computer pentru sisteme chiar mai mari.
In plus, utilizand functionalitatea virtualizata, administratorul unei statii electrice poate inlocui diferite tipuri de echipamente vechi cu acelasi tip de echipament nou. Acest lucru reduce in mod substantial cantitatea de cunostinte necesare pentru intretinerea statiei electrice datorita variantelor de hardware reduse ca si numar.
Pentru a crea o solutie robusta de protectie si control a sistemului de alimentare, care ofera flexibilitatea si rezilienta imbunatatite necesare pentru a face fata unor retele din ce in ce mai complexe, SSC600 SW este compatibil cu Linux KVM si cu platforma VMware Edge Compute Stack cu ESXi 7.x sau o versiune ulterioara ca medii de virtualizare si ruleaza pe Intel. ® Procesoare Xeon® Gold pentru a asigura performanta in timp real.
„Peisajul energetic trece prin schimbari rapide si fundamentale declansate de schimbarile reglementarilor pentru a accelera tranzitia ecologica, precum si progresele imense in domeniul tehnologiei”, a declarat Sami Raitakoski, Global Product Group Manager la ABB. „Oferta noastra virtualizata vine intr-un moment vital. Nevoile si beneficiile trecerii in planul virtual sunt clare si, ca raspuns, lansam SSC600 SW pentru a veni in intampinarea nevoilor pietei pentru o mai mare flexibilitate si scalabilitate.”
 
Imbunatatiri suplimentare ale SSC600 cu feature pack 4 (FP4)
Inca de la lansarea initiala a SSC600, ABB a introdus in mod regulat noi caracteristici si functionalitati pentru a raspunde cererii tot mai mari de informatii mai detaliate referitoare la comportamentul si performanta retelei de distributie. Odata cu lansarea SSC600 SW, ABB a adus si un nou pachet de functii feature pack 4, prin intermediul carora mai multe imbunatatiri si completari devin disponibile. Printre punctele importante se numara o interfata de utilizator redezvoltata, care imbunatateste considerabil vizualizarea, ajutandu-va sa efectuati actiunile potrivite cu usurinta. Pentru a asigura robustetea, instrumentele de baza din spatele interfetei cu utilizatorul au fost inlocuite cu o noua tehnologie.
Ca raspuns la feedback-ul primit din partea clientilor, functia de inregistrare a perturbarilor a fost imbunatatita si acum poate sustine timpi mai lungi de inregistrare si ofera mai mult spatiu de stocare pentru inregistrari. Noi functii au fost adaugate, inclusiv supravegherea defectiunii sigurantelor fuzibile pentru o robustete sporita. Aceasta functie este utilizata pentru a bloca functiile de masurare a tensiunii atunci cand apare o defectiune in circuitele secundare dintre transformatorul de tensiune si releul de protectie. O alta implementare este protectia pentru baterii de condensatoare.
Datorita rolului lor critic in sistemul de alimentare, dispozitivele de protectie trebuie sa fie testate pentru acceptare inainte de a fi puse in functiune si periodic dupa aceea pentru a asigura o performanta fiabila. Pentru a facilita si mai mult testarea in toate fazele ciclului de viata al sistemului de protectie, FP 4 introduce, de asemenea, suport pentru simulare, asa cum este definit in standardul IEC 61850. Prin utilizarea simularii in combinatie cu instrumente moderne de testare, este posibila generarea de masuratori, fara a interfera cu procesul normal. Acest lucru face posibile noi solutii flexibile pentru testarea periodica a functionalitatii de protectie.
Actualizarile pachetului de caracteristici si toate functionalitatile incluse sunt disponibile atat pentru SSC600, cat si pentru SSC600 SW. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati pagina Centralized protection campaign page si sa va alatutati seriei de webinarii Virtualization of Protection and Control webinar series.
ABB este lider de tehnologie in domeniul electrificarii si automatizarii, aducandu-si propriul aport pentru un viitor mai sustenabil si mai eficient din punct de vedere al resurselor. Solutiile companiei conecteaza know-how-ul din domeniul ingineriei si software-ul pentru a optimiza modul in care lucrurile sunt fabricate, manipulate, alimentate si gestionate. Avand la baza cei peste 130 de ani de excelenta, cei aproximativ 105.000 de angajati ai ABB sunt dedicati in impulsionarea inovatiilor care accelereaza transformarea industriala.
Electrificand lumea intr-un mod sigur, inteligent si durabil, ABB Electrification este lider global in tehnologie in distributia si gestionarea energiei electrice de la sursa la priza. Pe masura cresterii cererii de energie electrica la nivel mondial, cei peste 50.000 de angajati ai nostri din 100 de tari colaboreaza cu clientii si partenerii nostri pentru a transforma modul in care oamenii se conecteaza, traiesc si lucreaza. Dezvoltam produse, solutii si tehnologii digitale inovatoare care conduc la eficienta energetica si la o societate cu emisii scazute de carbon in toate sectoarele. Imbinand prezenta globala cu expertiza locala, modelam si sprijinim tendintele globale, livram excelenta clientilor si dezvoltam un viitor durabil pentru societate.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMTotalEnergiesABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
rigips
EDIT-Structural
Acvatot 2019
AED
DRS
VEGO
theda mar
GEWISS
concelex
Arduro
SSAB
EURO BUILD
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
CDS
MAKITA
BogArt
konsent
ELECTROGRUP
Ubitech
noark
SIGM
quadratum
leviatan

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<