Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iunie 2020
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - HUNNEBECK: Echipamente cu eficienta dovedita in lucrari de infrastructura
HUNNEBECK: Echipamente cu eficienta dovedita in lucrari de infrastructura
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 30 Sep 2014 10:58
INFRA-KIT este un produs special conceput pentru construirea de poduri si tuneluri, realizate prin sapaturi deschise. Sistemul este de tip modular, avand un numar redus de elemente componente. Acesta are la baza ansamblul de esafodaje obtinut din popii de sprijin, cu o capacitate portanta ridicata. Elementele respective pot prelua sarcini de pana la 210 kN/pop. In ceea ce priveste grinzile HEB, acestea se imbina printr-un mecanism foarte simplu, modulandu-se cu usurinta in functie de geometria necesara. Capacitatea portanta a solutiei constructive ramane foarte mare, chiar si la dimensiuni mici ale bazei de sustinere, care pot fi de doar 25 cm x 25 cm. Cu toate acestea, procesul de asamblare este facil, datorita greutatii reduse a componentelor de baza si a imbinarilor simple, realizate prin intermediul bolturilor. Sistemul Infra-kit a fost folosit pentru prima data in tara noastra  la turnarea unei grinzi in cadrul proiectului CET Turceni, in anul 2010.
 
Derularea lucrarilor de constructie fara intreruperea traficului auto
Posibilitatea de ajustare continua a dimensiunilor pe inaltime, disponibilitatea grinzilor principale in sistem modulat (amplasate din 150 cm in 150 de cm), proiectarea rapida a sistemului, dotarea acestuia cu elemente de legatura integrate, care permit montarea consolelor de acces – sunt doar cateva dintre caracteristicile speciale ale echipamentului analizat. Dupa 2010, solutia respectiva a inceput sa fie solicitata de tot mai multe companii din Romania si a fost utilizata in unele dintre cele mai importante proiecte de infrastructura realizate incepand din acel moment, pe plan national. Dintre cele mai semnificative lucrari la executia carora  care s-a apelat la INFRA-KIT pot fi amintite: podul Calafat - Vidin, centura ocolitoare a municipiului Arad, autostrada Orastie - Sibiu (lot IV), pasajul suprateran "Mihai Bravu" - Bucuresti etc. Un beneficiu net al sistemului, atunci cand este folosit la constructia de poduri si tuneluri, este ca acesta poate fi pus in opera fara a fi necesara intreruperea traficului auto. 
 
Sistem pentru sustinerea cofrajelor elementelor portante ale podurilor
O alta solutie inovatoare este constituira de cadrele SG, care au fost, de asemenea, livrate pentru construirea a numeroase poduri din Romania si din strainatate. SG reprezinta un ansamblu ingenios, format din profile metalice si popi reglabili, care se muleaza foarte bine pe designul propus de catre proiectanti. Produsul consta in juguri formate din doua profile in forma de U, prevazute cu o retea perforata, in care dispozitivele de fixare pot fi dispuse liber, de unde pot fi conectate de alte elemente ale sistemului. SG a fost conceput pentru a sustine cofrajele necesare la executarea elementelor portante ale podurilor, putand fi aplicat si in spatiul dintre grinzile metalice. Traversele de lemn de tip H20 sunt asamblate pe santier de la nivelul solului, iar lungimea modulelor poate fi adaptata corespunzator cerintelor. Elementele sistemului SG se configureaza in mod liber, chiar si in cazul unor culisari laterale si longitudinale semnificative. Solutia a fost utilizata cu succes in numeroase proiecte, dintre care se remarca: soseaua de centura a municipiului Sibiu, autostrada Orastie – Sibiu (lot I), centura localitatii Caransebes, autostrada Cernavoda-Medgidia, autostrada Nadlac – Arad etc. Pe santierele in care s-au folosit, ambele tipuri de cadre prezentate (atat INFRA-KIT, cat si SG) au facilitat implementarea unor solutii tehnice originale si au permis respectarea unor termene scurte de lucru.
 
Traditie de aproape noua decenii pe piata europeana de profil
Hunnebeck Romania SRL aduce pe plan local traditia companiei germane cu acelasi nume, care este activa pe piata europeana a echipamentelor de constructii inca din anul 1929. Avand sprijinul unui grup puternic din punct de vedere financiar si tehnic, subsidiara autohtona ofera partenerilor sai nationali - companii specializate in constructia de obiective de infrastructura - solutii eficiente si sigure. Firma a dezvoltat de-a lungul timpului echipamente dintre cele mai eficiente, proiectate pentru a raspunde provocarilor ce survin in construirea autostrazilor si, implicit, a lucrarilor de arta (poduri, viaducte, tuneluri) existente pe traseul acestora. Compania promoveaza o gama extinsa de sisteme de cofrare si esafodaj: cofraje pentru pereti si plansee, sisteme pentru asigurarea securitatii muncii, solutii de sustinere pentru o gama extinsa de aplicatii, din domeniile infrastructurii, constructiilor civile, rezidentiale, comerciale si industriale. Firma asigura servicii de consultanta tehnica, logistica pe santier, curatare/reparare, asistenta etc. De asemenea, compania livreaza partenerilor sisteme sigure de schele pentru asigurarea accesului la inaltime. Subsidiara locala face parte din structura concernului Brand Energy & Infrastructure Services, ce detine peste 300 de filiale in 32 de state de pe intregul mapamond, avand la dispozitie o echipa formata din mai mult de 24.000 de specialisti. 
 
Solicita informatii suplimentare
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADTeraSteelC4E FORUMCOVID-19ALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere