Agenda Constructiilor
Joi, 21 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Sustenabilitate - BuildGreen lanseaza o noua versiune a aplicatiei de calcul CarbonTool
BuildGreen lanseaza o noua versiune a aplicatiei de calcul CarbonTool
Sustenabilitate & CSR Publicat de AG&F 30 Oct 2024 14:04
BuildGreen, lider in Europa Centrala si de Est in certificarile verzi si solutii de decarbonizare, anunta lansarea variantei 1.1 a Carbon Tool, o platforma avansata destinata calcularii si reducerii amprentei de carbon, cu o valoare de piata evaluata la peste 10 milioane de euro. 50.000 de companii europene vor trebui sa se adapteze noilor reglementari de raportare privind sustenabilitatea si calculul amprentei de carbon, conform Directivei CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), iar Carbon Tool este un instrument perfect adaptat pentru a usura intregul proces.
"Intr-o piata in care cerintele de raportare sustenabila devin tot mai stricte, CarbonTool aduce companiilor o metoda eficienta si accesibila pentru a-si gestiona responsabilitatile ESG si a evita sanctiuni”, a declarat Razvan Nica, managing partner in cadrul BuildGreen si CEO al Carbon Tool. "Prin integrarea inteligentei artificiale, platforma automatizeaza procesul de introducere a datelor si ofera recomandari personalizate pentru reducerea emisiilor de carbon, adaptate fiecarei industrii. CarbonTool se bazeaza pe o experienta vasta acumulata de BuildGreen, care, in peste 15 ani, a decarbonizat peste 7,3 milioane de metri patrati de spatii construite si a redus cu peste 532.000 de tone echivalent CO emisiile clientilor sai. In cei doi ani de functionare, platforma a oferit rezultate remarcabile, iar in contextul actual, anticipam dublarea acestor cifre in urmatorii doi ani. Platforma reuneste know-how-ul local si expertiza de specialitate pentru a sprijini utilizatorii din orice industrie in eforturile lor de decarbonizare”, a adaugat Razvan Nica. 
Noua versiune Carbon Tool aduce imbunatatiri substantiale in functionalitate si usurinta de utilizare, fiind optimizata pentru a se adapta la nevoile fiecarui utilizator, indiferent de nivelul de experienta. Interfata reproiectata faciliteaza navigarea intuitiva, iar optiunile de „quick-add” permit introducerea si interpretarea datelor de carbon mult mai rapid si eficient. Versiunea actualizata ofera, de asemenea, o gestionare fluida a emisiilor intre diverse entitati si proiecte, consolidand procesele de raportare. In plus, Carbon Tool se poate integra cu solutii existente de tip ERP, simplificand astfel conectarea cu sistemele companiei si maximizand eficienta operationala.
 
 
Un punct-cheie al platformei este lansarea noului calculator de obiective SBTi, disponibil acum pe site-ul Carbon Tool. Acest instrument permite utilizatorilor sa isi calculeze obiectivele bazate pe stiinta (Science-Based Targets - SBTi) pentru emisiile operationale si de carbon incorporat, asigurandu-se ca afacerile raman aliniate la cele mai recente obiective climatice stabilite de initiativa SBTi. Prin aceasta functionalitate, companiile isi pot dezvolta strategii de decarbonizare in conformitate cu cele mai actuale date stiintifice despre clima. Carbon Tool acopera atat emisiile gestionate direct de entitate, precum procesele de combustie si energia electrica generata, cat si pe cele indirecte, inclusiv cele rezultate din lantul de aprovizionare, oferind astfel o imagine completa si exacta a impactului.
Un exemplu concret de data recenta al capacitatilor Carbon Tool este calcularea amprentei de carbon a evenimentului The Color Run Romania. Aceasta colaborare a aratat cum Carbon Tool poate evalua impactul ecologic in diverse contexte, promovand responsabilitatea ecologica si incurajand participantii sa isi constientizeze amprenta de carbon. De asemenea, prin Carbon Tool au fost evaluate amprentele de carbon ale evenimentelor CIJ Awards Gala 2023 si CEDER 2024.
***
Carbon Tool este o platforma all-in-one care ajuta companiile sa isi masoare, gestioneze, raporteze si reduca amprenta de carbon. Oferind instrumente pentru monitorizarea emisiilor, stabilirea de obiective si raportarea ESG, aceasta sprijina companiile sa ia decizii informate si sustenabile, reducandu-si impactul asupra mediului.Dezvoltata de o echipa cu peste 30 de ani de experienta cumulata in sustenabilitate, Carbon Tool ofera acces la o baza de date extinsa cu factori de emisii, analiza de date in timp real si trasabilitate completa pentru auditori. Carbon Tool poate integra in aplicatie solutii software de automatizare procese si operatiuni cum ar fi: solutii de gestiune contabila, ERP, CRM, programe de gestiune resurse in administrativ, BMS (business management systems), etc. Cu o interfata usor de utilizat si integrare perfecta a lantului de aprovizionare, Carbon Tool este alegerea ideala pentru companiile care doresc sa isi atinga obiectivele de decarbonizare in mod eficient. 
BuildGreen este o este unul dintre liderii din domeniul ESG si al sustenabilitatii in Europa Centrala si de Est, specializata in design sustenabil, neutralitate de carbon, decarbonizare, audituri si certificari. Cu birouri in Bucuresti si Praga, BuildGreen are un palmares impresionant, acoperind peste 10 milioane de metri patrati de proprietati de inalta calitate in intreaga regiune. BuildGreen ajuta companiile sa inteleaga impacturile si riscurile materiale, sa stabileasca obiective ESG si sa construiasca strategii care sa genereze schimbari semnificative. Echipa noastr[ calculeaza emisiile Scope 1, Scope 2 si Scope 3, sprijina stabilirea obiectivelor si dezvolta strategii complete de reducere a amprentei de carbon.Fondata in 2010 de Razvan Nica, BuildGreen a fost prima firma din Romania care a oferit servicii de certificare pentru cladiri verzi si si-a castigat o reputatie de partener de incredere, obtinand peste 350 de certificari pentru dezvoltatori si administratori de active de renume din Europa Centrala si de Est.
 
TotalEnergiesRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SIGM
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
theda mar
viarom
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ness project
konsent
Ubitech
Arduro
BogArt
noark
quadratum
EDIT-Structural
ELECTROGRUP
CDS
concelex
DRS
rigips
VEGO
CONCEPT STRUCTURE
leviatan

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<