Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Sustenabilitate - HS Timber Group vrea sa achizitioneze doar material lemnos 100% certificat din 2025
HS Timber Group vrea sa achizitioneze doar material lemnos 100% certificat din 2025
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 17 Sep 2020 07:11
HS Timber Group este prima companie de prelucrare a produselor din lemn masiv autorizata sa utilizeze logoul Initiativei pentru Dezvoltarea Durabila a Padurilor - Sustainable Forestry Initiative (SFI®), pentru recunoasterea standardelor globale. Logoul recunoaste produsele din lemn certificate PEFC CoC in afara Americii de Nord. HS Timber Group este lider european in productia de cherestea, panel si alte elemente din lemn masiv cu valoare adaugata ridicata, produse prezente pe piete din peste 70 de tari din intreaga lume.
SFI promoveaza sustenabilitatea prin colaborari axate pe padure. Prin utilizarea logoului SFI, HS Timber Group contribuie la educarea pietei cu privire la produsele forestiere provenite din resurse sustenabile si ofera consumatorilor informatii pentru a lua decizii de cumparare responsabile. HS Timber Group trebuie, de asemenea, sa furnizeze informatii anuale catre SFI despre originea materialului lemnos.
„Salutam HS Timber Group ca utilizator al logoului SFI Global in Europa, o companie care aprovizioneaza piata americana cu produse. Cu logoul SFI pentru recunoasterea standardelor globale, suntem incantati sa oferim comunitatii de utilizatori PEFC accesul la cea mai recunoscuta eticheta pentru certificare forestiera din America de Nord,” a spus Jason Metnick, Senior Vice President of Customer Affairs al SFI. Potrivit unui studiu recent realizat de Two Sides America de Nord, 54% dintre consumatorii americani au cunostinte despre SFI, si este cea mai recunoscuta eticheta pentru certificare forestiera din S.U.A.
Certificarea PEFC™ pentru lantul de custodie
O conditie prealabila pentru utilizarea logoului SFI pentru recunoasterea standardelor globale este detinerea unei certificari PEFC pentru lantul de custodie. HS Timber Group a fost certificat conform standardului PEFC CoC in 2014. In plus, pentru a adauga asigurari suplimentare cu privire la originea legala a lemnului, HS Timber Group a lucrat cu experti in lantul de aprovizionare de la KPMG LLP Canada. pentru a-si sprijini initiativele de imbunatatire continua pentru aprovizionarea fabricilor de cherestea din Romania si pentru a imbunatati protocoalele existente si procesele din lantul de custodie referitoare la diminuarea riscului de a primi lemn din surse neconforme. Originea legala a tuturor materialelor lemnoase prelucrate este verificata prin proceduri, atat pentru materialul certificat, cat si pentru cel necertificat.
Certificarea lantului de custodie este cruciala pentru misiunea HS Timber Group
„Certificarea este o piatra de temelie a abordarii pe care compania o are cu privire la sustenabilitate. Chiar daca nu efectuam noi activitati de exploatare forestiera, certificarea lantului de custodie este o parte cruciala a misiunii noastre. Sprijinim practicile de management forestier sustenabil de la fata locului,” a spus Michael Proschek-Hauptmann, Director departament de conformitate si sustenabilitate la HS Timber Group.
HS Timber Group si-a asumat obiectivul ca incepand cu anul 2025 sa achizitioneze doar material lemnos 100% certificat. Suntem mandri ca acum utilizam logoul SFI pentru recunoasterea standardelor globale pe produsele noastre.
„Aceasta certificare subliniaza angajamentul nostru continuu in ceea ce priveste sustenabilitatea operatiunilor pe care le desfasuram,” a adaugat Proschek-Hauptmann.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
rigips
theda mar
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
ness project
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
FRONTALE
viarom
Acvatot 2019
CDS
MAKITA
concelex
strabag nivel 1
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander