Agenda Constructiilor
Joi, 21 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Sustenabilitate - KNAUF Insulation: Calitatea aerului din interior depinde de temperatura si umiditate
KNAUF Insulation: Calitatea aerului din interior depinde de temperatura si umiditate
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 26 Iul 2021 06:26
Calitatea slaba a aerului din interiorul casei poate avea un impact negativ sever asupra sanatatii, productivitatii, atentiei si a bunastarii. Copiii mici, varstnicii si persoanele cu boli cardiovasculare si respiratorii sunt mai afectati de aerul nesanatos din casa deoarece petrec foarte mult timp in interior.
Cercetarile arata ca in lumea dezvoltata de astazi, aproximativ 90% din timp il petrecem in interior. Conform unor studii, concentratiile anumitor poluanti proveniti din materialele de constructie si izolatie a casei sunt de 2 pana la 5 ori mai mari decat cele uzuale din exterior.
Confortul si calitatea aerului din interior sunt afectate de mai multi factori, precum: temperatura, umiditatea si continutul de CO2 al aerului din interior. Desigur ca lumina, mediul in care este amplasata locuinta, nivelul de zgomot sunt elemente care determina de asemenea gradul de confort dintr-o locuinta. Insa, aerul pe care il respiri este cel mai important. De exemplu, cu siguranta cunosti mirosul specific al dulapurilor noi. Acesta este cauzat de substante chimice volatile care nu dispar complet, insa nu le mai percepi cu timpul, pentru ca te obisnuiesti cu ele. Efectele adverse ale substantelor eliberate de aceste produse isi fac simtita prezenta, cauzand adesea dureri de cap, iritarea ochilor si a gatului, alergii si o varietate de afectiuni care pot ajunge chiar sa-ti puna viata in pericol. Acelasi lucru se intampla si cu materialele utilizate pentru izolatia casei. Acestea emit substante chimice volatile, care te pot imbolnavi. Exista insa produse care contribuie la mentinerea unui aer sanatos in interior.
 
Cum influenteaza vata minerala Knauf Insulation prevazuta cu tehnologia ECOSE® calitatea aerului din interior?
Caracteristica speciala a vatei minerale dezvoltate de Knauf Insulation cu tehnologia ECOSE®, comparativ cu alte produse de izolare, consta in faptul ca liantul utilizat nu are adaos de formaldehida, nu contine fenoli, acrili, decoloranti artificiali sau vopsea. Vata minerala cu ECOSE® este fabricata din materii prime naturale imbinate cu ajutorul unei tehnologii pe baza de materii biologice.
De aceea, vata minerala Knauf Insulation cu tehnologia ECOSE® ofera o serie de avantaje, dintre care scoatem in evidenta:
- Termoizolatia ridicata indiferent de anotimp
- Izolarea fonica ridicata, datorita structurii sale fibroase
- Contributia la o calitate mai buna a aerului din interior, datorita liantului ECOSE®.
 
Certificat Eurofins pentru calitatea aerului din interior
Vata minerala Knauf Insulation prevazuta cu tehnologia ECOSE® a fost certificata de Eurofins, organizatia de top din lume pentru testarea emisiilor toxice provenite de la diverse produse. Astfel, este atestat ca vata minerala de la Knauf Insulation cu ECOSE® are emisii reduse de substante volatile toxice, ceea ce contribuie la mentinerea unui mediu sanatos in interior.
Daca iti doresti sa obtii un grad de confort superior in interior, mai sunt cateva elemente de care trebuie sa tii cont. Temperatura optima pentru majoritatea persoanelor se situeaza intre 20 si 26°C. In ceea ce priveste umiditatea, ideal ar fi sa fie mentinuta intre 40% si 60%. Umiditatea foarte mare sau foarte scazuta a aerului din casa poate provoca boli, transpiratii excesive si dificultati de respiratie. Legat de concentratia de dioxid de carbon din interior, aceasta creste in mod normal odata cu aerul expirat si ar fi indicat sa nu depaseasca 1000 ppm. Concentratiile de dioxid de carbon care depasesc pragul recomandat pot provoca respiratie mai rapida, somnolenta, stare de rau.

*** Articol realizat de specialistii de la Knauf Insulation.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiTotalEnergiesRAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
Arduro
CDS
SSAB
DRS
quadratum
ness project
Acvatot 2019
concelex
theda mar
ELECTROGRUP
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
Ubitech
konsent
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
SIGM
noark
VEGO
leviatan
strabag nivel 1
rigips
viarom

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<