Agenda Constructiilor
Joi, 21 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Sustenabilitate - KNAUF Insulation: Revizuirea EPBD, oportunitate de renovare a cladirilor publice
KNAUF Insulation: Revizuirea EPBD, oportunitate de renovare a cladirilor publice
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 06 Iul 2021 07:32
Revizuirea Directivei privind Eficienta Energetica (EPBD) ofera o oportunitate unica de a renova cladirile publice din Europa. Cu toate acestea, este esential ca Directiva sa acorde prioritate atat calitatii, cat si cantitatii.
Cand vine vorba despre cladirile publice din Europa, nu meritam ce este mai bun? Nu ar trebui ca scolile, spitalele, centrele administrative si casele noastre sa fie modele pentru cele mai bune practici de constructii durabile?
Din pacate, acest lucru nu se intampla, deoarece atunci cand vine vorba de cladirile publice au existat intotdeauna provocari si piedici.
Cu toate acestea, revizuirea Directivei privind Eficienta Energetica (EPBD) din 14 iulie 2021 ofera o oportunitate unica de a elimina complet acele obstacole si de a transforma cladirile noastre publice intr-o mostenire durabila cu care sa ne putem mandri.
Ambitia trebuie sa conduca la revizuirea Directivei privind Eficienta Energetica
Cum? Ne concentram pe cantitate si calitate atunci cand vine vorba despre renovare.
In primul rand, cantitatea. Directiva prevede ca 3% din toate cladirile publice„detinute si ocupate” la nivel central sa fie renovate in fiecare an.
Dar de ce sa ne oprim la cladirile de la nivel central?
Cum ramane cu toate cladirile publice din celelalte unitati administrative-teritoriale: scolile, spitalele sau centrele culturale? Acest lucru ar spori dramatic ambitia EPBD si ar largi sfera renovarii. De exemplu, in Germania, aproximativ 37% din cladiri publice sunt detinute de Guvernul central, restul fiind detinute de Autoritatile Locale.
Renovarea este cheia neutralitatii climatice din 2050
Concentrarea asupra cladirilor de la nivel central reprezinta doar 4,5% din fondul de cladiri al UE, iar restul cladirilor publice, inclusiv cele de la nivel regional si local, reprezinta 12% din fondul total al cladirilor.
Cladirile sunt responsabile pentru 36% din emisiile de CO2 in Europa, iar Uniunea Europeana s-a angajat sa reduca emisiile cu 55% pana in anul 2030 si sa fie primul continent neutru din punct de vedere climatic pana in 2050, deci este vital ca fiecare ocazie sa fie folosita cat mai ambitios posibil atunci cand vine vorba despre renovarea cladirilor publice.
Renovarea aprofundata a cladirilor este esentiala
„Pe langa extinderea procentului de cladiri europene in curs de renovare, revizuirea EPBD este o oportunitate unica de a crea noi cladiri emblematice. Prezenta Directiva evidentiaza rolul exemplar al renovarii cladirilor publice. Aceste cladiri ar trebui sa fie exemple in actiunile de reducere a emisiilor de carbon si pentru cele care vizeaza eficienta energetica ridicata. Cu alte cuvinte, revizuirea ar trebui sa sustina renovarea aprofundata” spune Katarzyna Wardal, Public Affairs Manager, UE, Knauf Insulation
Crearea unor cladiri mai bune
„Au existat multe discutii despre abordari alternative pentru decarbonizarea cladirilor, cum ar fi schimbarea comportamentului locatarilor. Dar sa recunoastem, astfel de masuri nu sunt la fel de eficiente ca renovarea aprofundata, iar revizuirea Directivei ar trebui sa se concentreze asupra acestui lucru. "
La Knauf Insulation, Construim cladiri mai eficiente este o piatra de temelie a strategiei noastre de durabilitate. Colegii nostri implicati in Relatii Publice din intreaga lume au militat in mod constant pentru a pune renovarea aprofundata in fruntea agendelor publice.
Modele de renovare a cladirilor pentru viitor
„Imaginati-va o scoala care este un exemplu remarcabil de eficienta energetica, sa devina un indicator didactic despre cum sa economisiti emisiile pentru a salva planeta si sa demonstreaze, de asemenea, ceea ce se face pentru generatiile viitoare. Intr-o cladire a administratiei publice, ar putea exista informatii despre cat de multa energie si carbon au fost economisite printr-o renovare.
Imaginati-va spitale, scoli sau birouri publice eficiente din punct de vedere energetic, cu pereti si acoperisuri verzi, oferind spatii naturale care sporesc biodiversitatea si bunastarea urbana si ofera spatiu comunitar, actionand in acelasi timp ca un burete de constructie pentru captarea apelor pluviale si eliminarea presiunii de pe sistemele de canalizare urbane antice .
In cele din urma, revizuirea Directivei Europene este o oportunitate unica in viata de a crea cladirile publice pe care le meritam cu totii. Speranta noastra este ca, Comisia Europeana va pune bazele pentru a face aceasta oportunitate cu adevarat realizabila. ”
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMTotalEnergieshiltiALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
viarom
MAKITA
Ubitech
ELECTROGRUP
Arduro
ness project
CDS
concelex
quadratum
noark
leviatan
VEGO
konsent
strabag nivel 1
SIGM
SSAB
theda mar
DRS
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
rigips
BogArt

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<