DOKA: Instrumentele digitale, folosite tot mai mult de sectorul constructiilor |
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 22 Nov 2019 06:36 |
Piata sistemelor de cofrare a urmat, in 2019, trendul general de crestere din domeniul constructiilor, valoarea acesteia urmand a depasi 250 de milioane de lei pana la finele anului in curs, conform estimarilor Doka Romania, furnizor de sisteme de cofrare si echipamente pentru santier, si parte a grupului austriac Umdasch.
"O pondere semnificativa din cifra de afaceri a sectorului o au vanzarile de cofraje, ceea ce denota, pe de o parte, putere de cumparare din partea firmelor de constructii si, pe de alta parte, existenta in continuare a cererii pentru executia de lucrari. Raportata la valoarea industriei constructiilor, piata sistemelor de cofrare are o cota mica, dar, cu toate acestea, cofrajele reprezinta unul din factorii principali in obtinerea unor structuri de calitate, intrucat acestea pot determina calitatea suprafetei betonului si pot influenta productivitatea/ eficienta executiei. In acest sens, am observat o constientizare tot mai mare a importantei si influentei pe care sistemele de cofrare o au in procesul de constructie", a declarat George Cristian Gheorghe, Head of Sales, Doka Romania.
In 2020, compania va continua procesul de extindere a sediului din Cluj-Napoca, precum si reorganizarea si eficientizarea celui din Bucuresti. Tot anul viitor, Doka are programata lansarea myDoka - platforma online de gestionare a materialului Doka de pe santier. "Clientul va avea acces in timp real la toate datele referitoare la materialul din santierul sau: stocuri, avize de livrare, facturi si alte informatii specifice. Acest lucru va aduce mai multa transparenta in ceea ce priveste relatia noastra cu clientii, dar si o urmarire mult mai usoara si rapida a situatiei in orice moment. La nivel global exista doua mari trenduri in constructii: spre cresterea sigurantei si ergonomiei in lucru, dar si spre digitalizarea proceselor operationale. myDoka reprezinta doar primul pas al Doka spre inevitabila digitalizare a proceselor", a precizat George Cristian Gheorghe.
Pentru a-si reconfirma statutul de lider in domeniul inovatiilor pe piata sistemelor de cofrare, la nivel de grup, pe langa inovatiile aduse sistemelor de cofrare, Doka a inceput deja dezvoltarea serviciilor sale si imbunatatirea proceselor de executie prin digitalizare. Printre acestea se afla aplicatiile de realitate augmentata (www.doka.com/ar), de cofrare rapida - direct de pe telefon, precum si platformele de optimizare si imbunatatire a calitatii proceselor de executie, precum Doka Contakt® si DokaXact®. Detalii despre toate aceste instrumente ce imbunatatesc productivitatea in procesele de executie a proiectelor de constructii, sunt disponibile la www.doka.com
***
Activa de 20 de ani pe piata constructiilor din Romania, Doka a incheiat anul 2018 cu o cifra de afaceri de 54,8 milioane de lei, dupa o crestere de 40,8% fata de nivelul anului anterior. Pentru 2019, conducerea companiei estimeaza o majorare de 10%-15%. In prezent, Doka Romania are in curs de relocare si extindere sediul din Cluj-Napoca, ca urmare a cresterii volumului de activitate din zona de vest a tarii.
|