Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - HILTI estimeaza o scadere de 30% a veniturilor, in trimestrul al doilea din 2020
HILTI estimeaza o scadere de 30% a veniturilor, in trimestrul al doilea din 2020
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 17 Apr 2020 05:37
Producatorul de scule electrice profesionale Hilti, cu sediul in Schaan (principatul Lichtenstein), estimeaza o contractie de circa 10% a veniturilor din acest an calculate in monede locale (-14% in franci elvetieni), ca urmare a impactului pe care il au asupra business-ului masurile de preventie in contextul pandemiei de coronavirus. Conducerea companiei anticipeaza un impact de -30% asupra afacerilor in trimestrul al doilea.
"Datorita modelului de afaceri bazat pe vanzari directe, cu costuri fixe foarte mari, aceasta situatie va duce rapid la o scadere a profitabilitatii", precizeaza reprezentantii Hilti intr-un comunicat.
In acest context, grupul a pregatit un program de masuri temporare, pentru a limita efectele negative asupra afacerilor si a pastra locurile de munca la nivel global. Prima etapa a acestui program, ce va fi implementata imediat si nu mai tarziu de finele lunii mai, include inghetarea completa a angajarilor, anularea tuturor evenimentelor mari si a celor mai multe deplasari de afaceri, reducerea programului de lucru in fabrici, depozite, dar si pentru personalul din vanzari, conform regulilor si recomandarilor autoritatilor. "Din solidaritate cu colegii carora li se va reduce programul de lucru, angajatii care lucreaza in sediul corporativ al grupului vor renunta voluntar la 5% din salarii, in schimbul unor zile compensatorii. Economiile generate din aceste masuri vor fi donate unor fonduri sociale, care vor ajunge la angajatii Hilti care au fost cel mai sever afectati de efectele pandemiei", mai arata reprezentantii Hilti.
In plus, o serie de proiecte non strategice selectate si investitii mai mari vor fi amanate sau incetinite. Aici sunt incluse si constructiile curente sau in planificare la sediul din Schaan, dar si la fabrica din Kaufering, Germania.
In functie de evolutia activitatii in urmatoarele saptamani, conducerea Hilti va decide daca va extinde aceste masuri temporare si intr-o a doua etapa, asupra careia va reveni ulterior.
"In acest moment, este imposibil de evaluat nivelul daunelor economice pe care criza il va avea. Este deja clar, insa, ca trebuie sa ne asteptam la o reducere considerabila a vanzarilor si la o scadere foarte semnificativa a rentabilitatii. Acest pachet de masuri a fost gandit sa contracareze acest trend negativ. Evolutia din urmatoarele luni ne va arata daca el este suficient sau daca va fi nevoie sa punem in aplicare o a doua etapa de masuri, care va implica ajustari structurale. In pofida masurilor temporare adoptate, nu ne schimbam obiectivele pe termen lung si vom continua sa implementam proiectele cheie de dezvoltare", a declarat Christoph Loos, CEO al grupului Hilti.
***
In Romania, Hilti are sediul operational in prima cladire a ansamblului AFI Tech Park, din zona centrala a Capitalei, si deruleaza vanzari anuale medii de peste 13 milioane de euro. Fostul sediu din Dragomiresti Deal este destinat Centrului Regional de Reparatii Hilti, unde se efectueaza reparatii atat pentru clientii din Romania, cat si pentru cei din alte tari din zona Balcanica. In plus, compania detine si doua magazine Hilti Store in Bucuresti si cate unul in Cluj-Napoca si Timisoara.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
EDIT-Structural
ness project
MAKITA
rigips
viarom
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
concelex
Ubitech
strabag nivel 1
siniat
theda mar
Acvatot 2019
noark
quadratum

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander