Agenda Constructiilor
Sambata, 31 Iulie 2021
wienberger
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - HILTI estimeaza o scadere de 30% a veniturilor, in trimestrul al doilea din 2020
HILTI estimeaza o scadere de 30% a veniturilor, in trimestrul al doilea din 2020
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 17 Apr 2020 05:37
Producatorul de scule electrice profesionale Hilti, cu sediul in Schaan (principatul Lichtenstein), estimeaza o contractie de circa 10% a veniturilor din acest an calculate in monede locale (-14% in franci elvetieni), ca urmare a impactului pe care il au asupra business-ului masurile de preventie in contextul pandemiei de coronavirus. Conducerea companiei anticipeaza un impact de -30% asupra afacerilor in trimestrul al doilea.
"Datorita modelului de afaceri bazat pe vanzari directe, cu costuri fixe foarte mari, aceasta situatie va duce rapid la o scadere a profitabilitatii", precizeaza reprezentantii Hilti intr-un comunicat.
In acest context, grupul a pregatit un program de masuri temporare, pentru a limita efectele negative asupra afacerilor si a pastra locurile de munca la nivel global. Prima etapa a acestui program, ce va fi implementata imediat si nu mai tarziu de finele lunii mai, include inghetarea completa a angajarilor, anularea tuturor evenimentelor mari si a celor mai multe deplasari de afaceri, reducerea programului de lucru in fabrici, depozite, dar si pentru personalul din vanzari, conform regulilor si recomandarilor autoritatilor. "Din solidaritate cu colegii carora li se va reduce programul de lucru, angajatii care lucreaza in sediul corporativ al grupului vor renunta voluntar la 5% din salarii, in schimbul unor zile compensatorii. Economiile generate din aceste masuri vor fi donate unor fonduri sociale, care vor ajunge la angajatii Hilti care au fost cel mai sever afectati de efectele pandemiei", mai arata reprezentantii Hilti.
In plus, o serie de proiecte non strategice selectate si investitii mai mari vor fi amanate sau incetinite. Aici sunt incluse si constructiile curente sau in planificare la sediul din Schaan, dar si la fabrica din Kaufering, Germania.
In functie de evolutia activitatii in urmatoarele saptamani, conducerea Hilti va decide daca va extinde aceste masuri temporare si intr-o a doua etapa, asupra careia va reveni ulterior.
"In acest moment, este imposibil de evaluat nivelul daunelor economice pe care criza il va avea. Este deja clar, insa, ca trebuie sa ne asteptam la o reducere considerabila a vanzarilor si la o scadere foarte semnificativa a rentabilitatii. Acest pachet de masuri a fost gandit sa contracareze acest trend negativ. Evolutia din urmatoarele luni ne va arata daca el este suficient sau daca va fi nevoie sa punem in aplicare o a doua etapa de masuri, care va implica ajustari structurale. In pofida masurilor temporare adoptate, nu ne schimbam obiectivele pe termen lung si vom continua sa implementam proiectele cheie de dezvoltare", a declarat Christoph Loos, CEO al grupului Hilti.
***
In Romania, Hilti are sediul operational in prima cladire a ansamblului AFI Tech Park, din zona centrala a Capitalei, si deruleaza vanzari anuale medii de peste 13 milioane de euro. Fostul sediu din Dragomiresti Deal este destinat Centrului Regional de Reparatii Hilti, unde se efectueaza reparatii atat pentru clientii din Romania, cat si pentru cei din alte tari din zona Balcanica. In plus, compania detine si doua magazine Hilti Store in Bucuresti si cate unul in Cluj-Napoca si Timisoara.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKALLBIMgamma_2021TERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
leviatan
hidroplasto
bienala
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
Acvatot 2019
hilti
cv water 2021
rigips
Ubitech

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
econet
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere