Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - KLEEMANN: Consultanta profesionala, necesara pentru toate proiectele
KLEEMANN: Consultanta profesionala, necesara pentru toate proiectele
Utilaje & Echipamente Publicat de Ovidiu Stefanescu 20 Feb 2018 06:11
Anul trecut Kleemann Lift Romania a livrat pe plan local 300 de lifturi noi, ceea ce inseamna o cota de 25% dintr-o piata evaluata de reprezentantii companiei la 1.200 de ascensoare. Cifra de afaceri a crescut cu 30% in 2017, iar prognozele un avans mediu anual de aproximativ 10%, pana in 2020. Pe segmentul de modernizari, unde volumul necesar de inlocuiri este de minimum 50.000 de unitati, compania elena nu este prezenta, justificand aceasta optiune prin lipsa de substanta a lucrarilor respective ce vizeaza, in majoritatea cazurilor, simple ajustari estetice, fara o retehnologizare reala a echipamentelor. In continuare, Emilian Paul, director general al companiei, se refera la aspeste esentiale ale activitatii.

- Cum caracterizati piata locala de ascensoare la momentul actual?
- Sectorul se plaseaza pe un trend de crestere din punct de vedere al numarului de unitati, iar concurenta este mai acerba decat oricand. Din pacate, competitia se reduce la un singur lucru - si anume punerea acceptului pe cel mai scazut pret. Nu se tine cont de originea produselor, de calitatea acestora si nici de serviciile oferite. In ceea ce priveste normele de securitate, incepand cu toamna lui 2017 au intrat in vigoare standardele EN81:20 si EN81-50, pe care Kleemann le respecta in totalitate. Si in acest domeniu exista insa suficiente hibe, astfel incat sa se poata eluda aplicarea reglementarilor respective in cazul cladirilor la care se modernizeaza/inlocuiesc ascensoarele existente.

- Care sunt problemele majore ale pietei de profil?
- Acestea sunt multe, dar cele mai deranjante se refera la abundenta produselor de calitate foarte scazuta (pentru solutionare, ar fi indicata o modificare a legislatiei, care, actualmente, este extrem de permisiva), parcul invechit de ascensoare ce pun realmente in pericol securitatea utilizatorilor, lipsa unor consultari intre antreprenori si furnizorii de echipamente in faza de planificare, incompetenta celor care alcatuiesc caietele de sarcini la lucrarile publice etc. Aceste din urma deficiente ar putea fi eliminate daca eliberarea autorizatiilor de construire sau reabilitare ar fi conditionata, de exemplu, de existenta unui contract cu un consultant profesionist in domeniul deplasarii pe verticala, care sa supervizeze tot ceea ce tine de echipamentele respective.

- Intentionati sa va consolidati oferta de produse din Romania?

- In prezent, acoperim intreaga cerere, pornind de la mici ascensoare pentru bucatarie si terminand cu lifturi de sarcina foarte mare (pana la capacitati instalate de 10.000 kg) atat hidraulice, cat si electrice, in functie de cerintele proiectului. De asemenea, avem in portofoliu trotuare si scari rulante, destinate centrelor comerciale si statiilor de transport. In ultimul timp ne-am concentrat atentia inclusiv asupra sistemelor de parcare, deoarece aceasta reprezinta o piata aflata in crestere accelerata.
 
RAWLPLUGhiltiSISECAMTotalEnergiesABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ELECTROGRUP
SSAB
strabag nivel 1
concelex
rigips
noark
leviatan
theda mar
VEGO
EDIT-Structural
konsent
BogArt
Arduro
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
EURO BUILD
MAKITA
SIGM
GEWISS
AED
DRS
CDS
MCA
quadratum

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<