Agenda Constructiilor
Joi, 28 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Actualitatea interna - BEI: Auditul, factor esential pentru cresterea investitiilor in eficienta energetica
BEI: Auditul, factor esential pentru cresterea investitiilor in eficienta energetica
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 02 Oct 2019 06:30
Potrivit unuia dintre cele mai recente studii ale Bancii Europene de Investitii (BEI), intitulat „Promovarea auditului energetic – rezultate dintr-un experiment”, aceste proceduri de evaluare a consumului energetic reprezinta factori esentiali pentru cresterea investitiilor in eficienta energetica. Documentul evidentiaza, in principiu, eficienta unor interventii politice/publice in a promova auditul energetic pe baza dovezilor relevate dintr-un experiment unic. Rezultatele experimentului (studiului de caz) permit tuturor celor interesati sa evalueze pertinent cat de mare este probabilitatea ca investitiile firmelor in eficienta energetica, dupa efectuarea auditului specializat, sa se majoreze, tinand cont si de schimbarile mixului de politici publice din domeniu.
„Auditurile energetice sunt esentiale pentru cresterea investitiilor in eficienta energetica, deoarece permit depasirea asa-numitului decalaj informational, unul dintre cele mai mari obstacole in calea acestui tip de investitii. Cu toate acestea, in medie, doar 30% dintre managerii IMM-urilor chestionate au declarat ca au efectuat un audit energetic intre anii 2015 si 2018. Studiul evalueaza eficienta interventiilor politice in promovarea auditurilor energetice, bazandu-se pe dovezi provenite dintr-un singur experiment online, ca parte a studiului anual de investitii al Bancii Europene de Investitii. Astfel, peste 1.178 de firme din diverse tari membre ale UE au fost intrebate daca au sau nu disponibilitatea de a investi intr-un audit energetic, avand in vedere diferite scenarii ce reflecta interventii politice diferite, elaborate aleatoriu. Aceste politici reprezinta un nivel de sustinere publica, indiferent daca este sub forma unui grant sau un credit fiscal si daca efectuarea auditului este sau nu conditionata de investitia propriu-zisa intr-un proiect de eficienta energetica. Rezultatele ne-au permis sa cuantificam cat de mult ar putea firmele sa investeasca in audituri energetice, pe masura impactului fiecarei combinatii de politici publice, de sustinere”, au declarat Philipp-Bastian Brutscher si Pauline Ravillard, autorii cercetarii si experti ai BEI. Pentru a vizualiza studiul BEI, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulCOVID-19elmas_1octAUTODESKALLPLAN
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
hilti
rigips
CELCO 2020
Acvatot 2019
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere