Agenda Constructiilor
Miercuri, 25 Noiembrie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - BERD promite sprijin pentru reformele care deblocheaza investitiile in Romania
BERD promite sprijin pentru reformele care deblocheaza investitiile in Romania
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 15 Ian 2020 12:09
Presedintele BERD, Suma Chakrabarti, a promis ca va sprijini eforturile Romaniei de a continua reformele pro-business, dar si pentru investitiile in infrastructura si in capitalul uman si fizic.
Seful BERD a vizitat marti Bucurestiul pentru a se intalniri cu noul premier al Romaniei, Ludovic Orban, si cu ministrii Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri; Victor Costache, ministrul Sanatatii; Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor si cu Sebastian Burduja, secretar de stat al Ministerului Finantelor Publice.
Discutiile s-au concentrat pe climatul investitional, investitiile in infrastructura durabila si finantele corporative, atat pentru extinderea companiilor locale, cat si pentru sprijinirea cresterii investitiilor straine.
BERD este unul dintre principalii investitori institutionali in Romania, cu 434 de proiecte realizate, cu o valoare cumulata de 8,55 miliarde euro. In 2019, institutia a finantat 22 de proiecte din diferite sectoare ale economiei nationale, cu o valoare totala de peste 372 milioane de euro.
Presedintele Chakrabarti a salutat agenda noii administratii de la Bucuresti si initiativa acesteia de a inlatura efectele negative ale unor recente impozite in sectoarele bancar, energetic si telecomunicatii. El a solicitat autoritatilor sa intareasca actiunile anti-coruptie fara a ingheta procesele de luare a deciziilor si de implementare a proceselor si a solicitat, de asemenea, o mai buna guvernare a companiilor de stat, pentru a le face mai eficiente si profitabile, deschizand calea catre mai multe listari si stimuland pietele locale de capital.
"Romania trebuie sa intensifice investitiile publice care sa stimuleze capitalul uman si fizic - servicii publice, drumuri, cai ferate, sanatate si educatie - profitand in acelasi timp din fondurile structurale ale UE si din sectorul privat dinamic al tarii. BERD este pregatita sa ofere investitii extinse, expertiza si sprijin neintrerupt pentru progres - pentru a ajuta tara sa isi atinga potentialul maxim", a declarat Suma Chakrabarti, cu prilejul vizitei sale la Bucuresti.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
elmas_1octALLBIMCOVID-19VideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
strabag nivel 1
hilti
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
econet
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere