Agenda Constructiilor
Luni, 29 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna - Cutremurele din Turcia si Siria au fost cele mai distrugatoare evenimente din 2023
Cutremurele din Turcia si Siria au fost cele mai distrugatoare evenimente din 2023
Actualitatea interna Publicat de AG&F 10 Ian 2024 11:21
Cutremurele din Turcia si Siria, furtunile din SUA si alte dezastre naturale au provocat anul trecut pierderi globale de 250 de miliarde de dolari, si mai putin de jumatate din aceste pierderi au fost acoperite de asiguratori, potrivit datelor publicate marti de grupul german de reasigurari Munich Re, citate de Agerpres.
Pierderile totale provocate de catastrofele naturale sunt similare cu cele din anul 2022 dar peste media din ultimii 10 si 30 de ani, din cauza cutremurelor din Turcia si Siria. America de Nord a fost responsabila inca odata pentru o mare parte din pierderi, chiar daca SUA au avut un sezon de uragane mai putin sever decat in 2022 iar multe pierderi asigurate au provenit de pe urma furtunilor regionale.
Ernst Rauch, principalul cercetator pe clima de la Munich Re, spune ca acum asiguratorii trebuie sa regandeasca modul cum clasifica furtunile. "Obisnuiam sa ne referim la furtunile secundare drept pericole secundare pentru ca provocau doar pagube mici si medii. Insa pe masura ce numarul furtunilor creste, trebuie sa ne gandim la o noua clasificare", a spus Ernst Rauch.
Pe ansamblu, pierderile suportate de asiguratori de pe urma catastrofelor naturale au scazut anul trecut pana la 95 de miliarde de dolari, de la 125 de miliarde de dolari in 2022. Dar in pofida scaderii, cifra pentru anul 2023 este peste media din ultimii zece ani (90 de miliarde de dolari) si cu mult peste media din ultimii 30 de ani (57 de miliarde de dolari).
Cutremurele din Turcia si Siria au fost cele mai distrugatoare evenimente din 2023, provocand 58.000 de decese, pierderi totale de 50 de miliarde de dolari si pierderi de 5,5 miliarde de dolari acoperite de asiguratori.
Tot in 2023, pierderile asigurate de pe urma furtunilor severe, caracterizate prin ploi torentiale, vant puternic, grindina si inundatii, au atins 50 de miliarde de dolari in SUA si opt miliarde de dolari in Europa, ambele cifre fiind valori record, potrivit Munich Re.
In Europa, grindina cu un diametru de pana la 19 centimetri a provocat pierderi de miliarde de dolari in nordul Italiei si in alte regiuni in lunile iulie si august. In SUA, o parte din cele mai mari pierderi provocate de furtuni au fost in zona Midwest in luna martie si in Texas in luna iunie. Munich Re precizeaza ca pagubele provocate de urgane au fost limitate anul trecut.
Oamenii de stiinta au avertizat ca incalzirea atmosferei va provoca si mai multe pagube in urmatoarele decenii. In unele cazuri asiguratorii au majorat tarifele pe care le percep ca urmare a cresterii probabilitatii unor dezastre naturale, iar in unele locuri au incetat sa mai ofere acoperire impotriva dezastrelor naturale.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
theda mar
concelex
ness project
CDS
quadratum
Acvatot 2019
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
noark
viarom
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
rigips
leviatan
Ubitech

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander