Agenda Constructiilor
Vineri, 27 Decembrie 2024
Home - Stiri - Actualitatea interna - EUROSFAT 2020: Foarte multi oameni vor trebui sa se redistribuie pe piata muncii
EUROSFAT 2020: Foarte multi oameni vor trebui sa se redistribuie pe piata muncii
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 14 Oct 2020 09:42
Romania poate obtine fonduri intre 1,75 si 3,5 miliarde de euro din Fondul pentru o Tranzitie Justa fata de propunerea initiala de 757 milioane de euro, a declarat Nicolae Stefanuta, europarlamentar USR PLUS in cadrul EUROSFAT 2020, cel mai mare forum de afaceri europene din Romania.
Europarlamentarul a adaugat ca banii oferiti in cadrul Pactului Ecologic European si Next Generation EU reprezinta “acel Plan Marshall, aceea oportunitate istorica de dezvoltare Romania”. Next Generation EU este planul economic gandit pentru redresarea statelor UE afectate de pandemia de Covid-19. Acesta are o valoare de 750 de miliarde de euro, iar Romania poate obtine 30 de miliarde de euro din suma.
“Banii pentru Pactul verde european si banii pentru Next Generation EU sunt acel Plan Marshall, acea oportunitate istorica de dezvoltare Romania. Pactul vizeaza criza majora in care am intrat si care se va inrautati daca nu facem nimic: nu este un moft, nu este un capriciu, nu este o ideologie, ci sunt fapte stiintifice. Ca raportor din partea Renew Europe, am propus sa crestem semnificativ bugetul Fondului pentru Tranzitie Justa. Initial, propunerea Comisiei pentru bugetul acestui fond era de 10 miliarde din Cadrul Financiar Multianual si 30 de miliarde din Next Generation EU. In Comisia de bugete i-am convins pe colegii mei sa crestem de la 10 la 25 de miliarde partea care provine din Cadrul financiar multianual. Astfel, in scenariul optimist, Romaniei ii vor reveni aproximativ 3,5 miliarde de euro, iar in cel conservator in jurul a 1,75 miliarde de euro, suma care oricum este mai mare fata de propunerea din ianuare de doar 757 milioane de euro”, a explicat Nicolae Stefanuta in cadrul sesiunii “Pactul Ecologic European: cum sa asiguram o tranzitie justa pentru cei vulnerabili?” organizate in cea de-a doua zi a forumului EUROSFAT 2020.
In aceeasi sesiune, Benedek Javor, sef al reprezentantei orasului Budapesta la Bruxelles, a afirmat ca marile orase sunt cei mai mari poluatori in UE si ca este esential ca institutiile europene sa coopereze cu administratiile marilor orase pentru a lupta contra schimbarilor climatice.
Pe de alta parte, Lara Tassan Zanin, directorul Bancii Europene de Investitii (BEI) in Romania, a declarat ca in urmatoarea perioada tot mai multi angajati romani vor trebui sa se recalifice, sa-si gaseasca de lucru in alte domenii fata de cele in care sunt pregatiti.
“Foarte multi oameni vor trebui sa se redistribuie pe piata muncii. Aceasta este cea mai mare problema a Romaniei. Companiile vor trebui sa-si recalifice angajatii. Reimpadurirea, transportul, recalificarea - aceste domenii sunt finantate de Banca Europeana de Investitii. Tot ce ne trebuie in Romania este decizia politica de a ne concentra asupra acestor lucruri. Deocamdata nu vedem acest lucru, oamenii se concentreaza pe altceva”, a explicat Lara Tassan Zanin, directorul BEI in Romania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAMTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
EURO BUILD
DRS
SIGM
strabag nivel 1
concelex
EDIT-Structural
Ubitech
noark
Acvatot 2019
GEWISS
VEGO
MAKITA
theda mar
SSAB
ELECTROGRUP
quadratum
AED
CDS
BogArt
konsent
rigips
leviatan
Arduro
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<