Agenda Constructiilor
Sambata, 28 Decembrie 2024
Home - Stiri - Actualitatea interna - GUVERN: Granturi de 10 miliarde euro, prin Fondul de Dezvoltare si Investitii
GUVERN: Granturi de 10 miliarde euro, prin Fondul de Dezvoltare si Investitii
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 25 Mar 2019 07:34
In curand, Executivul, prin intermediul Ministerului Finantelor Publice si Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza, va aproba prin ordin comun noile norme metodologice de aplicare a art. 1-10 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene, cu completarile ulterioare, ce reglementeaza mecanismul de acordare a finantarilor prin Fondul de Dezvoltare si Investitii. Potrivit documentului, aflat actualmente in dezbatere publica, valoarea totala a granturilor ce pot fi acordate din acest fond de Comisia Nationala de Strategie si Prognoza, intr-o perioada de 20 de ani, se ridica la 10 miliarde euro.
„Fondul de Dezvoltare si Investitii, fara personalitate juridica, este gestionat de Comisia Nationala de Strategie si Prognoza (CNSP), prin intermediul unui cont de disponibil, deschis pe numele CNSP la Trezoreria Statului Sector 1, iar in sensul normelor metodologice beneficiarii sunt unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, precum si universitatile, care indeplinesc conditiile prevazute in OUG nr. 114/2018, precum si in prezentele norme metodologice si care utilizeaza fondul pentru finantarea proiectelor de investitii in domeniile prioritare, asa cum acestea sunt definite in ordonanta de urgenta”, se mai arata in documentul citat.
Valoarea grantului se stabileste de catre CNSP, in conformitate cu normele si procedurile sale interne de acordare, in baza solicitarii beneficiarului - unitati/subdiviziuni administrativ-teritoriale, cu incadrarea in conditiile prevazute in OUG nr. 114/2018 si in noile norme metodologice. Beneficiarii - unitati/subdiviziuni administrativ-teritoriale pot sa detina concomitent cel mult doua proiecte finantate din Fond, iar solicitarea de finantare pentru un proiect se face numai in ordinea domeniilor prevazute la art. 1, alin. (2) din ordonanta de urgenta. O alta regula este cea potrivit careia beneficiarii trebuie sa solicite finantare pentru un proiect din domeniul prioritar secundar numai dupa finalizarea integrala a proiectelor din domeniul prioritar principal. Pentru beneficiarii - universitati, valoarea grantului se stabileste de catre CNSP, in conformitate cu normele si procedurile sale interne de acordare, in baza solicitarii beneficiarului, cu incadrarea in conditiile prevazute in ordonanta de urgenta si de normele metodologice.
Ordinul pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a art. 1-10 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene se afla in dezbatere publica pana la data de 29 martie 2019, inclusiv, iar propunerile, sugestiile si opiniile cu privire la acest proiect pot fi transmise direct presedintelui CNSP, Ion Ghizdeanu. Pentru a vizualiza documentul complet (ordin si norme metodologice), care la capitolul V, art. 9 prevede si categoriile de lucrari pentru obiectivele de investitii din domeniile prioritare, care se finanteaza din Fondul de Dezvoltare si Investitii, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGTotalEnergiesSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SSAB
Arduro
BogArt
CDS
noark
EURO BUILD
AED
Acvatot 2019
strabag nivel 1
Ubitech
GEWISS
CONCEPT STRUCTURE
SIGM
quadratum
VEGO
rigips
ELECTROGRUP
theda mar
concelex
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
MAKITA
DRS
leviatan
konsent

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<