Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Actualitatea interna - MDLPA: Noi masuri pentru derularea programelor PNDL si Anghel Saligny
MDLPA: Noi masuri pentru derularea programelor PNDL si Anghel Saligny
Actualitatea interna Publicat de AG&F 23 Nov 2023 16:07
La propunerea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA), Guvernul a aprobat, in sedinta de astazi, prin Ordonanta de urgenta, instituirea unor masuri in derularea Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL) si a Programului National de Investitii ”Anghel Saligny” (PNI AS).
Astfel, pentru PNDL, se instituie posibilitatea de depunere a unei noi solicitari de suplimentare, o singura data, pentru finantarea cheltuielilor strict necesare pentru finalizarea obiectivelor incluse in cele doua etape ale programului. Solicitarile se pot depune de catre beneficiari cu cel putin trei luni inainte de data expirarii contractului de finantare sau pana la 31 decembrie 2023 de catre beneficiarii care nu au depus nicio solicitare de transfer pana la data intrarii in vigoare a ordonantei.
De asemenea, se propune ca, pentru beneficiarii PNDL care, pana la data intrarii in vigoare a acestui act normativ, nu au solicitat niciun transfer de sume de la bugetul de stat in baza contractelor de finantare, sa aiba si posibilitatea de a solicita incetarea contractelor de finantare prin acordul partilor, prin transmiterea unei adrese in acest sens catre MDLPA. 
In situatia in care, dupa data de 31 decembrie 2023, mai exista beneficiari care nu au solicitat niciun transfer de sume de la bugetul de stat in baza contractelor de finantare si nu sunt in procedura de achizitie publica pentru atribuirea contratului aferent realizarii obiectivului de investitii finantat prin PNDL, contractele de finantare in care acestia sunt parte inceteaza de drept.
In ceea ce priveste PNI AS, sumele ramase disponibile din alocarea totala a programului vor putea fi utilizate pentru suplimentarea sumelor din contractele de finantare cu sumele rezultate ca urmare a aplicarii clauzelor de ajustare a pretului contractelor de achizitie publica/sectoriale incheiate pentru realizarea obiectivelor de investitii finantate prin Program. Cererea de suplimentare se va putea depune in platforma electronica doar dupa transferul integral al sumelor alocate prin contractul de finantare. 
In perioada de valabilitate a contractului de finantare, dupa inregistrarea ultimei situatii de lucrari, beneficiarii pot depune o noua cerere de suplimentare cuprinzand suma ce reprezinta ajustarea preturilor aferente contributiei din bugetul de stat prevazute in contractele de finantare, daca aceasta depaseste estimarea efectuata prin prima cerere de suplimentare.
In situatia in care nu exista credite de angajament disponibile pentru acordarea suplimentarii ce reprezinta ajustarea preturilor aferente contributiei din bugetul de stat, cererile depuse se centralizeaza de catre MDLPA si vor fi avute in vedere atunci cand vor exista credite de angajament disponibile din valoarea totala alocata a programului, in ordinea cronologica de depunere a acestora.
Totodata, actul normativ propune crearea cadrului legal pentru ca beneficiarii care se afla pe lista aprobata prin ordin cu obiective de investitii din categoria drumuri si/sau poduri sa incheie contracte de finantare chiar daca, pe acelasi amplasament,  se realizeaza investitii din categoria apa/canal prin POIM, cu mentiunea ca operatorul regional al serviciului de alimentare cu apa si/sau canalizare sa declare ca solutia tehnica nu implica interventii asupra drumului finantat in cadrul PNI AS.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
rigips
theda mar
CDS
leviatan
FRONTALE
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
viarom
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
noark
MAKITA
Ubitech
concelex

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander